Görüntüler ortaya çıktı!

Görüntüler ortaya çıktı!
Dargeçit'te sokağa çıkma yasağı kalktı, HDP'li vekiller ilçeye girdi

MARDİN'in Dargeçit ilçesinde PKK'nın gençlik yapılanması olan YDG-H'lilerin açtığı hendek ve kurduğu barikatların kaldırılması için gerçekleştirilen operasyon kapsamında geçtiğimiz Cumartesi sabah saatlerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı dün gece saat 24.00 sıralarında kaldırıldı. Yasak nedeniyle ilçeye sokulmayan HDP'li vekiller, yasak kalktıktan sonra ilçeye girerken, ilçede yaşamın bugün yeniden normale dönmeye başladığı belirtildi. 

Dargeçit Kaymakamlığınca, "İlçe kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, vatandaşların hak ve özgürlüklerinin korunması, bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, aranan şahısların yakalanması, tuzaklanmış ve patlayıcı yerleştirilmiş hendek ile barikatların kaldırılarak vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması" amacıyla Cumartesi sabah uygulanan sokağa çıkma yasağı dün gece saat 24.00 sıralarında kaldırıldı. Sokağa çıkma yasağının 3 gün boyunca sürdüğü ilçeye güvenlik güçleri milletvekili dahil kimsenin girmesine izin vermezken, ilçede kazılan hendeklerin kapatıldığı ve barikat ile kapatılan yolların açıldığı belirtildi.

Dargeçit'te uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle ilçeye giremeyen HDP'li milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Ali Atalan ve Gülser Yıldırım, yasağın kalkması ile bugün sabah saatlerinde ilçeye girerken, ilçede yaşamın normale dönmeye başladığını söylediler. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, "Bir taraf ateşkes ilan ederken biz çocuklarımızı toprağa vermeye devam ediyoruz" diyerek ilçede 3 gündür süren yasak ve çatışmalar sırasında bir gencin vurularak öldürüldüğünü ve kimliğinin henüz belirlenemediğini söyledi. Faysal Sarıyıldız, Dargeçit'te kazılan hendek olmadığını ancak, bazı sokakların barikatlarla kapatıldığını onların da temizlendiğini ve bütün mahalle ile sokaklara rahat bir şekilde girdiklerini belirtti. Sarıyıldız, 3 günlük yasak ve çatışmalar sırasında bazı binalarda hasar meydana geldiğini ifade etti.(DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.