Görüntü Kirliliği ile Mücadele

Görüntü Kirliliği ile Mücadele
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın Samsun meydanı ile Havaalanı arasındaki karayolunun sağında ve solunda görüntü kirliliğine yol açan...

Estetiği bozan kötü oluşumlar ile mücadele için Tekkeköy Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi koordineli bir çalışma başlattı.

 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın talimatı doğrultusunda Tekkeköy Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri karayolu üzerinde kötü görüntüye mahal veren yapıtlar ve eklentilerle ilgili çalışma başlattı. Samsun Cumhuriyet meydanından havaalanına kadar olan karayolunun sağında ve solundaki kaçak yapılar, eklentiler, sıvasız boyasız binalar, reklam tabelaları, tenteler gibi görüntü kirliliğine yol açan, şehrin estetiğini bozan yapı sahipleri uyarılarak gerekli çalışmaların yapılması için zabıtalar tarafından tebligatlar yapıldı.

 

Hedefimiz kötü görüntü ile mücadele

 

Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Yusuf Ziya Yılmaz ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde havaalanı ile Cumhuriyet meydanına kadar olan karayolunun sağında ve solundaki kötü görüntünün kaldırılması için ortaklaşa bir çalışma başlattıklarını söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ‘ özellikle yurtdışından veya yurtiçinden ilimize gelen misafirlerimiz havaalanından Samsun’a hareket ettiklerinde karayolunun sağında ve solunda kötü görüntüye neden olan yapılar görüyor. Bu görüntü ilimizin ve ilçemizin prestiji açısından olumsuz bir nota dönüşüyor.  Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Yusuf Ziya Yılmaz özellikle şehrin estetiğini bozacak kötü görüntüye mahal verecek yapıların ortadan kaldırılması konusunda çok kararlı. Bu olumsuzlukların giderilmesi için iki belediyenin birlikte bir çalışma yürütmesi talimatını verdi. Bugün zabıtalarımız tek tek karayolunun sağında ve solundaki işyerlerini, binaları gezip gerekli tebligatları yaptılar. 2014 yılı içerisinde karayolu kenarlarındaki totemler ve elektrik direkleri kaldırılıp hatlar yeraltına indirilmişti. Bu çalışmada tamamlandığında görüntüyü bozan kaçak yapılar, eklentiler, totemler, boyasız sıvasız binalar gibi göze kötü gelen şeyler yok olacak. Böylelikle Kurtuluş mücadelesinin ateşinin yakıldığı, Atatürk şehri Samsun’a yakışan görünüm ortaya çıkacak.’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum