Görme engelli çocuklar, braille alfabesi ile Kuran öğreniyor

Görme engelli çocuklar, braille alfabesi ile Kuran öğreniyor
SAMSUN Altı Nokta Körler Derneği Şubesi tarafından 6- 15 yaş grubundaki çocuklar için yaz Kuran-ı Kerim kursu açıldı. Kursa katılan görme engelli 21 çocuk, braille alfabesi ile yazılmış Kuran-ı Kerim'i öğrenmeye başladı.

Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şubesi görme engelli çocuklar için geçen 22 Haziran'da Kuran-ı Kerim Kursu açtı. Kursa 6- 15 yaş grubundaki 21 çocuk katıldı. Haftanın 5 günü gerçekleştirilen kurs programında çocuklara braille alfabesi ile yazılmış Kuran-ı Kerim’le eğitim verildi. Çocuklar braille alfabesi ile yazılmış Kuran-ı Kerim’i okuyup ezberlemeye başladı. Öğrencilere Kuran-ı Kerim eğitimi veren öğretici Rasimegül Usta Tokur, "Öğrencilerin bazılarının braille alfabesini bilmemesi biraz zorlanmamıza sebep oldu. Ama hepsi çok gayretli. Görme engelliler için özel hazırlanan braille alfabesiyle yazılmış Kuran-ı Kerim'i öğrenmek için çaba harcıyorlar. Çocuklar çok hevesliler. Onlar için zor olsa da hiç vazgeçmediler. Bu gayretleri beni de çok mutlu ediyor" dedi.

Altı nokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı Aynur Yiğit, amaçlarının Kuran-ı Kerim'i ve dini bilgileri görme engelli çocuklara küçük yaşlardan itibaren öğretmek olduğunu belirterek, "Geçen yıl Samsun'dan 3 din görevlimiz görme engeliler için kabartma yazı olarak bilinen braille alfabesini öğretmek için eğitim aldı. Biz bu duruma çok sevindik. Yaz ayında braille alfabesini bilen öğreticimiz ile çocuklarımız için Kuran-ı Kerim kursunu açtık. Katılım da çok güzel oldu. Görme engelli çocuklarımız artık Kuran-ı Kerim öğrenebiliyorlar" diye konuştu. Kuran-ı Kerim kursunun 21 Ağustos' ta sona ereceği belirtildi. (DHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.