"GÖREVİ KÖTÜYE KULLANDILAR!"

"GÖREVİ KÖTÜYE KULLANDILAR!"
Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, Okul Müdürü olarak görev yaparken haksızlıklar ve adaletsizliklerden dolayı müdürlüğü düşürülen Cemalettin Comba için, "Mithat Paşa Anadolu Lisesi Müdürü görevine iade edilmelidir." dedi.

ASILSIZ ŞİKAYETLER

Kara, "Üyemiz Cemalettin Comba okul müdürü olarak görev yapıyorken Açık olan kontenjanlara müdür atamaları için sınav yapılmış, yapılan sınav sonucunda ikinci tercihi olan Samsun Mithat Paşa Anadolu Lisesine Müdür olarak atanmıştır. Görev yaptığı süre içerisinde üyemize çok sayıda sıkıntılar çıkartılmış, asılsız şikâyetlerde bulunulmuş sonunda bir uyarı cezası verilerek Mithat Paşa Anadolu Lisesi'nden alınarak evinden 34 km uzaklıkta Tekkeköy Büyüklü Lisesi'ne gönderilerek mağdur edilmiştir. Tekkeköy’e yaklaşık 2 yıl gidiş geliş yapmış, Yapılan Bu hukuksuz işlem Samsun Bölge İdaresi Mahkemesi tarafından iptal edilmiştir. Üyemiz Mahkeme kararı sonucunda 15 Temmuz 2015 tarihinde Mithat Paşa Anadolu Lisesi'ne Müdür olarak başlamıştır. Yaklaşık bir hafta sonra kendisine yargı kararı bahane edilerek, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü emrine öğretmen olarak atandığına ait kararname gönderilmiştir. Üyemiz tarafından karşı dilekçe verilmesine rağmen Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü atama işlerinden sorumlu Celalettin Sula'nın görevli olduğu dönemde dilekçesi kabul edilmemiştir. Üyemiz Cemalettin Comba 28 Eylül 2015 tarihinde Mithat Paşa Anadolu Lisesi Okul Müdürlüğü görevinden alınmıştır." diye konuştu.

"KARŞILIKLI ÇIKAR VE İŞBİRLİĞİ"

Cemalettin Comba'nın görevden alınıp Tekkeköy Büyüklü Lisesi'ne gönderildikten sonra Mithat Paşa Anadolu Lisesine Müdür olarak, Fahri Okur'un atandığını kaydeden Kara, "Fahri Okur’un atamadan sorumlu Celalettin Sula ile yakın arkadaş oldukları bilinmektedir. Cemalettin Comba’nın yargı kararı ile Mithat Paşa Anadolu Lisesine döneceği anlaşıldıktan sonra, Mithat Paşa Anadolu Lisesi'nden alınma planlarının yapıldığı Cemalettin Comba ya görevine başlamasından hemen yaklaşık bir hafta sonra kararname gönderilmesi ile anlaşılmaktadır. Celalettin Sula ile Fahri Okur'un karşılıklı çıkar ve işbirliği içerisine girdikleri ve kendi çıkarları için görevlerini kötüye kullandıkları görülmektedir." dedi.

"ESKİ GÖREVİNE BAŞLATILMALI"

Mithat Paşa Anadolu Lisesi'nin eski Müdürü Cemalettin Comba'nın tekrar eski görevine getirilmesi gerektiğini kaydeden Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, "EK :1 belgesi doldurularak tekrar değerlendirmeye girmesi gereken üyemiz Cemalettin Comba'nın görevine devam ettirilmeyip tekrar Fahri Okur'un Mithat Paşa Anadolu Lisesi'ne  Müdür olarak Celalettin Sula tarafından tekrar görevlendirilmesi karşılıklı çıkar ilişkilerinden kaynaklandığını göstermektedir. Karşılıklı çıkar ilişkileri, kullanarak görevlerini kötüye kullanan bu kişiler hakkında yasal işlem başlatılmasını yargı kararları ile görevine dönen üyemiz Cemalettin Comba'nın da Mithat Paşa Anadolu Lisesi'ndeki görevine tekrar başlatılmasını ilgililerden ivedilikle bekliyor, kamuoyuna duyururuz." şeklinde konuştu. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum