Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Gönüllerdeki Mezarlık..!

Gönüllerdeki Mezarlık..!
Sevdiğiniz bir insanı gönlünüzde öldürmek veya sevdiğinizin gönlünde ölmek ve gönül mezarlığına gömülmek ne zordur. Gönlümde ölüpte, gönül mezarlığımda yatanlar için üzgünüm..! Üzgün..!
Kimin gönlünde öldürüpte, gönül mezarlığına gömmediği; Çocuğu, yeğeni,arkadaşı vs.si yoktur. Gönül mezarlıkları hep doludur da biz göremeyiz o başka.
Hayatımız devam ettiği sürece de, onlar hep gönüllerimizde ki mezarlıkta olacak ve külün altındaki köz gibi daima canlı kalıp, karşılaştıkça veya aklımıza geldikcede canımız hep yanacak..! Yanacak..!
Ne zordur yaşayan birini gönlünüzde öldürmek..! Ne zordur..!
Hayat öyle bir şey ki, geçen zaman içinde önümüze neleri çıkaracağı da belli değil. Yaşadıkça görüyor ve göreceğiz.
Ne demişti NAPOLEON “Acı çekmek, ölmekten daha çok cesaret ister.” Bazen cesaretli olup, acı çekmek gerekirse acı çekmeliyiz.
Ünlü düşünür SYRUS “Başkalarını hep bağışla, kendini hiç bağışlama” Sözü, tamda bana uyan bir söz. Gönül mezarlığımda yatanları bağışladım ama kendimi asla hiçbir zaman bağışlamıyacağım.
HADİS ''İNCİTTİĞİNİZ GÖNLÜN, KIRDIĞINIZ KALBİN
BEDDUASINDAN KORKUN. Hz.MUHAMMED (S.A.V.)''
Ve VOLTAİRE “Gözyaşları, acının sessiz sözleridir” der. Nede haklıdır. Keşke bazen acılarımız gözyaşlarıyla akıp gitse. Ama gitmiyor..! Gitmiyor..!
Söz; Acıdan, kaybolan sevgilerden, bozulan dostluklardan ve kopan ilişkilerden açılınca, WİLLİAM SHAKESPEARE'den dizeler unutulur mu. İşte; “Seni öyle seviyorum ki,eğer o gün beni düşünmek seni üzecekse, o tatlı düşüncende unutulup gideyim daya iyi..” En iyisi unutulup gitmek mi ne?
Bu duygusallığa,daha duygu katalım ve rahmetli Kazım KOYUNCU ile devam edelim: “İşte gidiyorum, bir şey demeden, arkamı dönmeden, şikâyet etmeden, hiçbir şey almadan… Ne küslük var, ne pişmanlık kalbimde. Yürüyorum sanki senin yanında, sesin uzaklaşır her bir adımda. Ayak izim kalmadan gidiyorum..!'' İşte gidiyorum..! İşte gittim..!
Gönül mezarlığında yatan veya yatırılanları bazen özlü, bazende duygusal sözlerle anlatmaya çalıştım. Yine ünlü düşünür CİCERO'nun “Zamanın azaltamadığı, yumuşatamadığı üzüntü yoktur” sözüne kulak verip, bende her şeyi, ilaç olur diye zamana bıraktım..! Bıraktım..!
Sevgili okurlar,yeni bir yıla girdik.Tüm sevdiklerinizle ve sizi sevenlerle mutlu,huzurlu ve sağlıklı nice yıllar geçirmenizi diliyorum.
Her şey gönlünüzce olsun.
SEVGİLERİMLE..!


BAŞKAN'dan / Nihat KAHVECİOĞLU

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR