GÖNÜL SOFRASI


GÖNÜL SOFRASI

SEVGİ HAMAĞI


Kenan KOÇ
[email protected]


Köşem de her şey ; sevgiyle başlayacaktır !!! Ben,siz,onlar....Velhasıl hepimiz ve tüm dünya...

Sarmalı her yanı, örmeli her şeyi sevgiyle.. Yaşarken bazen istesek te ölümü,aslında ölürken severiz yaşamayı..O halde ;neden paylaşmayalım ki gönül sofrasındakileri ?
 
Doğduğunda sorulmaz yaşamak istenip istenmediği.. Gariptir zaten anadan doğma gönüller..Her uzva verilir az çok da; nedense hiç akıl olmaz gönüllerde..Onun için yasası kuralı yoktur ya sevginin..ve onun için acıdır sevdalar..
 
Şimdi gelin öylesine sevgilerle kuralım köşemizi..Birikimlerle yazalım sevginin yasasını..Dostça dostluklarla; dostluğu yaşatalım..Kurulalım gönül sofrasını..
 
 
 
Gelsin taptaze umutlar..Mezelerin tümü içten,taze ve tertemiz olsun.. Olsa da acısı..Dertler gözlerde ıslansın,aksın gitsin damla damla kadehlere.. Ve dostça paylaşılsın yudum yudum… Şerefe!!!!. Çekinmeyelim hiç..Oturalım şöyle baş köşelerine sofranın..Misafir olalım ,misafir edelim.. Buyrun.. Oturun.. Hoş geldiniz köşeme !!!
 
Herkes bir rasathane,gözlem evi sorumlusu..Gözleyen,irdeleyen,anlatan,tartışan ve düşündüren..Anlatmalı..Daha iyi tanımalı,tanıtmalı...

Kimimiz sesin masalında sevdalı..Koynunda sözcükler,tanımlar ,şiirler getiren.. Kimi umut olmalı düşüncelerde geliştirilen.. Kimi çocuk gibi göğüste büyütülen.. Zaman zaman bir sevda, bir sembol belki de bir simge.. Kimileri duygulara tercüman..

 Kimi isterse taksın koluna yalnızlığı, isterse içine çeksin bahar dolu sevgileri..Düş kursun, hayal kursun..İsterse gerçeğe dönüştürsün elindeyken yaşamak. .Oturalım hele gönül sofrasına .. Neler var görelim .. Beğendiklerimizi alalım gönlümüzce.. Daha iyi tanıyalım.. Daha güçlü, daha güvenli olalım soframızda..
 
 
Gönlün mezesi sevgi.. Sofra da ise bin bir çeşidi !...
 
Haydi paylaşmaya haydi dostluğa hadi sevgiye..!!!!


 
Artık bu köşedeyim. Hazır olacak sevgi sofram ve hamağım !!! Tecrübe sarnıçım da ve yaşam heybem de ki: yaşama dair anılarım, sevda birikintilerim, aforizmalarım, hicivsel tilkice geyiklerim ve şiirlerimle !!!!
 
Hareket Noktam ve açılımlar tamamı ile sevgiye dayalı olacaktır. Kocaman ve bitimsiz bir sevgi sofrası kurulmaya çalışılacak ve sizlerinde katkıları beklenilecektir.

Şiir Köşemde ise gerek şahsıma ait şiirler ve gerekse müracaat eden şehrimizin genç şairlerin şiirlerine; öte yandan Kadınlarımızın Toplumdaki durumlarına ve kadın ağırlıklı derneksel çalışmalarına ve yine kadın ağırlıklı sivil toplum örgütlerine ve onlardan  " Önde Gidenlere" yer verilecektir ve tanıtılacaktır.
 
Sahip olduklarınız avuçlarınızın arasından akıp gitmeden; değer ve kıymetlerini bilerek ;hep sevgiyle kalmanız,yaşamanız ve yaşatmanız dileğimle !!!

 

 

KONAKLIYOR SÖZLERİM KAĞITLARDA
Ve pes etti adam
kör topal;
karar verdi
bir mağaraya kapanmaya
Unuttu geçmişini.
Artık buldukları ile başladı yaşamaya !!!

Ama olmadı
öylesine baktı ki kadın
Adamın gözlerine aktı.
Kaybetti kendini şaşkın
yaşamayı bıraktı !!!

Olan oldu
Gel geriye saralım
yalan dünyayı makaralara
Ve ne kadar yaşanmamışlık varsa
mutluluk adına,
başlayalım dolamaya kollarımız da !!!


Yağmur var
sağanak sağanak
getir yüreğini
bırak şöyle
benim yüreğim üstüne
yıkansınlar
birlikte
bardak bardak !!!


Yüzsüzlüğümü indirdim
yüzümden
takıp parmaklarıma
bir yüzük gibi
sana geldim
soluk soluğa
tüm ihanetlerin
dururken...
Sevgiden çok
ihanetleri sevdim !!!!

Aslına bakarsan
bu gece
sevişmelik
bir gece nedense
ne yapıp edip bulmalıyım
hiç sevişmemiş
bir fahişe !!!
Bir şey
olacağına değil ya
adet yerini
bulsun işte !!!

Laf benim ki
Sana dair sözlerim
konaklıyor hala kağıtlar da
Lütfedip okusan da
çeksek birlikte temize
,ve dönsek geçmişimize

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan KOÇ Arşivi
SON YAZILAR