GÖNÜL GÖZLERİ AÇIK!

GÖNÜL GÖZLERİ AÇIK!
Son üç yıldır Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın imzaladığı protokol çerçevesinde Camilerde Kur’an eğitimi ile spor etkinliği birlikte yapılıyor. Altı Nokta Körler Derneği’nde ise Kur’an Eğitimi Braille alfabesiyle veriliyor.

GÖREN GÖZLERE DERS
Samsun Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şubesi’ni ziyaret eden Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri gördükleri karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Dünya gözlerinin görmeyişine sığınmadan kalp gözlerini açarak büyük bir zevkle Kur’an okuyan çocukların durumu bir çok çevreye ders niteliğindeydi.

KUR’AN-I KERİM ÖĞRETİLİYOR
Altı nokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı Aynur Yiğit yaptığı açıklamada; amaçlarının Kur’an-ı Kerim'i ve dini bilgileri görme engelli çocuklara küçük yaşlardan itibaren öğretmek olduğunu belirtti. Geçtiğimiz yıl 3 din görevlisinin Görme Engelliler için kabartma yazı Braille alfabesi ile Kur’an-ı Kerim okuma eğitimi aldığını söyledi.

YAZ AYLARINDA KURS
Başkan Yiğit,"Geçen yıl Samsun'dan 3 din görevlimiz görme engeliler için kabartma yazı olarak bilinen Braille alfabesini öğretmek için Diyanet İşleri Başkanlığının semineri olan Braille alfabesi ile Kur’an-ı Kerim okuma eğitim aldı. Rasimegül Usta Tokur hocamız ile Yaz aylarında  çocuklarımız için Kurs açtık. Katılım da çok güzel oldu'' dedi. Mehmet Hazinedar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.