GÖNÜL ELÇİLERİ YOLLARA DÜŞTÜ

GÖNÜL ELÇİLERİ YOLLARA DÜŞTÜ
Samsun İli Fakirleri Koruma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adem Vural,” Biz her zaman her yerde varız çünkü biz hizmete aşığız ”dedi

Her yıl olduğu gibi bu yılda eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte öğrencilerimizin başta kırtasiye olmak üzere birçok ihtiyacını karşılamak amacıyla gece gündüz çalışmayı ilke haline getirdiklerini vurgulayan Samsun İli Fakirleri Koruma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adem Vural,” Asıl amacımız Samsun ve ilçeleri sınırları içerisinde bulunan ihtiyaç sahibi ailelerimizi tespit ederek az da olsa yaptığımız yardımlarla onları mutlu ediyoruz ”dedi.

 

‘DURMAK YOK YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ'

Bu yılda pilot bölge olarak seçtiğimizin Ladik ilçesi Şıhlı Ortaokulunda taşımalı eğitim gören ihtiyaçlı yavrularımızı sevindirmek için yola çıktıklarının altını çizen Başkan Vural,”  Sevgili öğrencilerimize başta kırtasiye olmak üzere eşofman ayakkabı eldiven çizme pantolon vb. yardımları ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda ilimize bağlı Havza Kavak Vezirköprü Yakakent Tekkeköy Asarcık ve Alaçam ilçelerimizin kırsal alanda eğitim gören öğrencilerimize buna benzer yardımları ulaştırmıştık. Tabi ki bu ilçelerimizi seçerken gelir düzeyi düşük kırsal bölgeleri baz almaktayız. Bu çalışmalarımızı yaparken ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile istişare yaparak yola çıkıyoruz. Okullar açıldığı günden bugüne kadar merkezde ve merkez ilçedeki bulunan mahallerde  ihtiyaç sahibi dört yüz öğrencimizin kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanmasının mutluluğunu da yaşıyoruz” diye konuştu. 

 

‘HAYIRSEVERLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM’ 

Yardım etme amacıyla hedeflerinin arasında yerini alan başta Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerinin var olduğunu hatırlatan Samsun İli Fakirleri Koruma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adem Vural,” Eğer yardım gelirse o ilçelerimizde bulunan en ihtiyaçlı okulları seçerek oralara da ulaşmayı planlıyoruz. Bu konuda bize büyük destek veren hayırsever kardeşlerimize minnettarız. En büyük pay onlarındır. Allah onların hepsinden razı olsun. Ayrıca ilçelerimize ulaşabilmek için araç desteği veren Karşıyaka Minibüsçüler Derneğine ayrıca teşekkür ediyoruz. Yine yardımlarını esirgemeyen bazı yerel gazetelere ve muhabirlerine de ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

 

‘ÖĞRENCİLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ’

Şıhlı Ortaokulu öğrencilerine yapılan yardımlar karşısında duygularını dile getiren Ladik ilçe Milli Eğitim Müdürü Aykan Sancı ,”Öncelikle şahsım ve kurumum adına Samsun İli Fakirleri Koruma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adem Vural beye teşekkürlerimi sunarım. Eğitim öğretim faaliyeti sadece okullarımız ve öğretmenlerimiz aracılığıyla değil tüm paydaşlar ile birlikte yürütülürse daha verimli olacağına inanıyoruz. Bu bağlamda maddi manevi yardımlarını esirgemeyen tüm sivil toplum kuruluşları bizim için çok önemli. Özellikle kırsal alanda bulunan tüm öğrencilerimizin öncelemesi ve desteklenmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.