GÖKSEL: "SAMSUN’A BİRİNCİ SINIF SAĞLIK HİZMETİ GETİRDİK"

GÖKSEL: "SAMSUN’A BİRİNCİ SINIF SAĞLIK HİZMETİ GETİRDİK"
AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel sağlık alanında yapılan yeniliklere dikkat çekerek, Türkiye'nin sağlıkta devrim niteliğinde atılımlar gerçekleştirdiğini kaydetti.

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel AK Parti iktidarının sağlık yatırımlarını gündeme aldığı açıklamasında yine muhalefete yüklendi. Türkiye'nin dört bir yanını son teknoloji sağlık tesisleri ile donattıklarını kaydeden Başkan Göksel, "Bütün bu yatırımlar, hastaneler hiçe sayılırcasına, 'Yeni ve modern devlet hastanelerinin inşasının planlı bir şekilde devlet tarafından yaptırılmasını sağlayacağız' şeklinde bir hedef koyuyorlar kendilerine ve bunu manifesto diye vatandaşla paylaşıyorlar. Devam ediyorlar; 'Her bölgeye, nüfus yoğunluğuna ve ihtiyaca göre tam donanımlı uzmanlaşmış sağlık merkezleri ve branş hastaneleri kuracağız' diyorlar. Okuyunca biz inanamadık. Zaten var olan yatırımları yapacaklarını iddia ediyorlar. Vatandaş yerse kandıracaklar. Başka izahı yok bunun" diye konuştu.

Devletin sağlık politikalarının tam verimli hale gelmesi için tesis yapmak kadar insan odaklı bir anlayışla yeterli ve nitelikli personel ihtiyacının da planlanması gerektiğini ve hedeflerin bu iki zaruretin eş zamanlı olarak hayata geçmesi ile tutturulabileceğini ifade eden Başkan Göksel, "İktidar hedefi olan siyasi partiler bu tür konuları iyi analiz edip hedeflerini uygulanabilir ölçekte rakamlarla ifade etmeliler. Aksi halde öyle 15 dakika, 20 dakika vs. gibi uçuk vaatlerden oluşan sağlık politikalarına millet gülüp geçer. Nitekim geçiyor" ifadelerini kullandı.

Muhalefetin diğer konularda olduğu gibi sağlık sektöründe de katedilen aşamalardan bihaber olduğunu söyleyen Başkan Göksel, "Bizim insanımız kimin ne yaptığını, neleri vaadedip neleri gerçekleştirdiğini biliyor. Vatandaşın cenazesini hastanelerden alamadığı bir sistemden, birçok hizmetin devlet olanakları ile ücretsiz gerçekleştirilebildiği bir sisteme geçtiğimizi bu aziz millet gayet iyi biliyor. Ama görmeyenler de görmüyor işte. Biz de diyoruz ki; 'Onlar Konuşur, AK Parti Yapar'. Aramızdaki fark bu" dedi.

Başkan Göksel, 13 yıllık AK Parti iktidarında sağlık alanında gerçekleştirilen yatırımlar, yenilikler ve yeni uygulamalarla ilgili ise şunları kaydetti:

"Yeni sağlık tesislerinin yapımı, hastanelerin tıbbi cihaz kapasitesinin artırılması, hasta yataklarının nitelikli hale getirilmesi gibi hizmetleri yürütebilmek için bütçeden sağlığa ayrılan payı yükselttik. 

Ambulans filomuzu genişlettik. Aile hekimliği, evde sağlık hizmeti, ilaca ulaşımın kolaylaşması, Alo 182 Randevu Sistemi gibi devrim niteliğinde yeniliklerle vatandaşımızın sağlık çilesine son verdik. Sağlık alanında getirdiğimiz yeni anlayışla, önleyici ve koruyucu sağlık hizmetlerini yaygınlaştırdık" dedi.

SAMSUN'A DEV SAĞLIK TESİSLERİ

2002 - 2015 yılları arasında Samsun’un merkez ve ilçelerinde son teknoloji cihazlarla donatılmış yeni sağlık tesisleri yaptık. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve ona bağlı onkoloji ünitesinin yanısıra Bafra, Terme, Ayvacık, Ladik, Asarcık ve Çarşamba ilçelerine Devet Hastaneleri yaptık. Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesine 105 yataklı yeni blok da dönemimizde yapıldı. 

HASTANELERİMİZİ SON TEKNOLOJİYLE DONATTIK

Hastanelerimizde teknik donanım eksikliği sona erdi. Son teknolojiyi takip ederek cihaz yatırımı yaptık. Samsun’daki Sağlık Bakanlığı hastanelerinde 2002 yılında hiç MR (Manyetik Rezonans) ve BT (Bilgisayarlı Tomografi) cihazı yokken, 2014 yılında 14 MR ve 15 BT cihazı ile vatandaşımıza sağlık hizmeti sunuyoruz.

Samsun’daki Sağlık Bakanlığı hastanelerinde 2002 yılında 5 USG (Ultrason), 34 Hemodiyaliz Cihazı varken, 2014 yılında 55 USG ve 102 Hemodiyaliz Cihazı ile vatandaşımıza sağlık hizmeti sunuyoruz.

HASTANELERİMİZ ARTIK OTEL KONFORUNDA

Yapılan görülmemiş yatırımlarla hastaneler yeniden inşa edildi, nitelikli yatak oranı artırıldı. Koğuş sisteminden konforlu oda sistemine geçildi. Yoğun bakım yatak sayısı artırıldı, vatandaşımız nitelikli sağlık hizmetiyle tanıştı. Son 13 yılda yapılan yatırımlarla hastaneler otel konforuna ulaştı.

ARTIK HEPİMİZİN AİLE HEKİMİ VAR

2010 yılında yurt çapında uygulamaya koyduğumuz aile hekimliği ile birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirdik. Türkiye çapında görev yapan 21 bin 386 aile hekimi, aynı zamanda ailelerimize sağlık danışmanlığı hizmeti veriyor. 2014 itibariyle Samsun’da 364 aile hekimi vatandaşımızın hizmetinde.

HASTALARI EVİNDE TEDAVİ EDİYORUZ

Yatağa bağımlı hastaların, hastanede yapılması zorunlu olmayan tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının ev ortamında yapılması ve hastanede kalış sürelerinin kısaltılması amacıyla 2010 yılında “Evde Sağlık Hizmeti” uygulamasını başlattık. 2010 yılından bugüne Samsun’da 7 bin 574 hastanın evde bakım ve rehabilitasyon hizmetinden yararlanmasını sağladık.

SAMSUN’A BİRİNCİ SINIF SAĞLIK HİZMETİ GETİRDİK

2002 yılında Samsun ili sağlık kurum ve kuruluşlarına Toplam müracaat sayısı 4,6 milyon iken 2014 yılında 12,3 milyon’a yükselmiştir. 2002 yılında aşılama oranı %76 iken 2014 yılında bu oranı %100’e çıkardık. Sağlık Hizmetlerinden memnuniyet oranı 2002 yılında %40 iken 2014 yılında bu oran %96’ya ulaştı.

ACİL DURUM EKİBİMİZ HER AN HAZIR

Acil durumlarda vatandaşımızın imdadına yetişmek için 112 acil servislerinde devrim niteliğinde yenilikler yaptık. Ambulans sayılarını artırdık. Kar paletli ambulans, helikopter ve uçak ambulans, deniz ambulansı yatırımlarımızla hastalarımıza her koşulda ulaşabilmenin önünü açtık. Samsun’da 112 Acil istasyon sayısını 6’dan 33’e, 112 Acil ambulans sayısını 8’den 61’e çıkardık.    

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.