Göksel, ‘Gereken tedbirler alınır’

Göksel, ‘Gereken tedbirler alınır’
AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Suriye’deki Türkmen Köyleri’ne yönelik saldırılarla ilgili olarak, “Suriye'deki terör faaliyetlerine karşı Türkiye gereken tedbiri alır” dedi...

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Rus uçaklarının desteğiyle Bayırbucak bölgesine yönelik saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkmenlere yönelik gerçekleştirilen saldırıların sonrasında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuyla yakında ilgilendiğini ve Bayırbucak Bölgesi’ndeki Türkmenlerin korunması için gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Göksel, “DAEŞ'e operasyon yapılıyor diyerek Türkmenlere, sivillere saldırılmamalıdır” diye konuştu.

‘Bayırbucak Türkmenlerine, yapılan saldırılar sonucunda şimdi sahip çıkanlar, MİT tırlarına operasyon düzenlendiğinde neredeydiler?’ diyen Göksel, “Suriye’nin Bayırbucak Bölgesi’nde Türkmen kardeşlerimize yönelik gerçekleştirilen saldırılar, milletimizi ve bizleri üzmüştür. Gelinen bu süreçte, DAEŞ’e operasyon yapılıyor diyerek, Türkmen kardeşlerimizin bulunduğu bölgeye saldırmak doğru değildir. Bayırbucak’ta herhangi bir DAEŞ tehdidi bulunmamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti, Bayırbucak’taki Türkmen kardeşlerimizin korunması için gerekli tüm önlemleri alacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Geçtiğimiz yıl şubat ayında Suriye’deki Türkmen kardeşlerimize yardım amaçlı destek sağlanmış, bu da devletin mahremiyeti doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. Ancak MİT tırlarının durdurulmasına yönelik düzenlenen operasyonlarda, bu yardımların önü kesilmiştir. Bugün ise gelinen noktada, Türkmen kardeşlerimize yapılan bu saldırıların sorumlusu Başbakanımızın da ifade ettiği gibi MİT tırlarına operasyon düzenlenmesini isteyen çevrelerdir. Şimdi Bayırbucak Türkmenlerine sahip çıkanlar, MİT tırlarına operasyon düzenlendiğinde neredeydiler?” şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Göksel, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Yaşanan saldırılar sonrasında ortaya çıkan tablo bir insanlık meselesidir. Kimseyi ayırmadan, dünyanın neresinde olursa olsun, yapılan her türlü terör saldırısının insanlığa yapıldığı unutulmamalıdır. Ancak bazı çevreler, Türkmen kardeşlerimize yapılan saldırılar sonucunda sessiz kalmayı tercih etmektedir. Kobani’ye IŞİD tarafından saldırı düzenlendiğinde ayaklananlar, şimdi köşelerine çekilmiş gündemi takip etmektedirler. Türkmen kardeşlerimiz, bir taraftan Suriye Rejimi ile mücadele ederken, diğer taraftan da DAEŞ tehdidiyle karşı karşıyadır. En kısa zamanda gerekli tedbirler alınarak, Türkmen kardeşlerimizin yaşadığı bu durum ortadan kalkacaktır. Ümidimiz o dur ki, Suriye sınırları barış ve kardeşliğin hakim olduğu bir bölge olacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.