GİRDAP OKURLA BULUŞTU

GİRDAP OKURLA BULUŞTU
Psikiyatri uzmanı Basri Doğu'nun ilk romanı 'Girdap' farklı hikayesi, sürükleyici konusu ve şiirsel diliyle okurlarının büyük ilgisini çekti

Yirmiüç Yayınlarından bu yıl 384 sayfa olarak çıkan Psikiyatri uzmanı, yazar Basri Doğu'nun ilk romanı 'Girdap'  özgün üslubu, şiirsel dili ve kurgusuyla okurlarının büyük dikkatini çekti.

O ANTİ BİR KAHRAMAN

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden 1989 yılında mezun olan ve Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde başladığı uzmanlık eğitimini 2005 yılında tamamladıktan sonra çeşitli hastanelerde görev yaparak halen psikiyatri uzmanı olarak çalışan Basri Doğu'nun ilk romanı 'Girdap' yaklaşık beş yıllık çalışmasının ürünü olarak ortaya çıktı.

Roman türünde yazılmış olan Girdap, yazarın özgün üslubu, şiirsel dili ve kurgusuyla dikkat çekiyor. 

Doktor Basri Doğu’nun romanı Girdap, bir anti kahramanın uzun süredir bitirmeye çalıştığı kitabının-belki de yaşamının- son sözlerini bulmaya adanmış yolculuğunu anlatıyor.

KİTABIN KONUSU

Kitabın konusu; 2006 yılı Eylül’ünde İstanbul’da geçmektedir. Dört yıl önce uzun süren evliliğini bitiren banka memuru Kahraman, boşandıktan sonra yaşam tarzını tamamen değiştirmiş, bir anlamda farklı bir kişiliğe bürünmüştür. Ancak son dönemlerde yaşadığı ve nedenini bilemediği iç sıkıntısı onu bir hafta sonu intihara kadar sürükler. Yaşadığı hayattan bunalan Kahraman, çalıştığı işyerinden üç günlük izin almadan bir hafta önce ara sıra beraber olduğu kız arkadaşının gazetede ölüm haberini okumuş, ardından hafıza kayıpları yaşamaya başladığı bir döneme girmiştir. Kahraman’ın yolculuğu, kendi hikayesinin en başından, yani çocukluğunun geçtiği sokaklardan başlayacak; yoluna yeni tanıştığı insanlar, eski arkadaşları, İstanbul’un çeşitli mekan ve semtleri çıkacaktır. Girdap’ta konuyla ilgili ancak yazarın kendi düşüncelerini şiirsel bir dille ifade ettiği merhamet, yağmur, gözyaşı, yalnızlık gibi bölümler bulunmaktadır. Roman, geçmiş ve bugün arasında geliş gidişlerle devam eden, birçok hayat öyküsünün iç içe geçtiği ve Kahraman’ın hayatına dair ipuçlarının son bölümlerde çözümlendiği bir olay örgüsüne sahiptir.

Yazar ilk kitabı Girdap, insanların yaşadıkları hayatın gördükleri hayat olmadığı, geçmişin insanların peşini asla bırakmadığı ve insanların değişmediği ana temaları üzerinde yoğunlaşmıştır.

BASRİ DOĞU'NUN HAYATI

1965 Turhal doğumlu olan yazar, İstanbul’un Pangaltı semtinde büyüdü. Kabataş Erkek Lisesi’nin ardından, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden 1989 yılında mezun oldu. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde başladığı uzmanlık eğitimini 2005 yılında tamamladıktan sonra çeşitli hastanelerde görev yaptı. Halen psikiyatri uzmanı olarak çalışmaktadır.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.