“GIDA TAKVİYESİ ÜRÜN” AÇIKLAMASI

“GIDA TAKVİYESİ ÜRÜN”  AÇIKLAMASI
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Şevket Özkaya; 14 Şubat 2017 yayınlanan basında yer alan “Gıda Takviyesi Ürün” hakkında açıklama yaptı.

 Dr. Özkaya “Bu olayın şahsımın ve çalıştığım kurum Medical Park’ın hiçbir ilgisi yoktur. Bu ürün ilaç değildir ve hastalıklara ve özellikle kanser hastalarına verildiği doğru değildir. Gıda takviyesi ürün olup bu amaçla kullanılmaktadır.” dedi.

Dr. Özkaya “Haberde adı geçen Metin Özçelik Bey 2008 yılında Samsun Göğüs Hastanesi’nde mecburi hizmette iken hastam olarak tanıştım ve sağ akciğerinde kanser teşhisi koydum. Sağ akciğerini İstanbul’da ameliyat ile alındı. Hastada KOAH ve tek sol akciğer tanısı ile takip edilirken, yaklaşık 3 yıl sonra sağlam olan sol akciğerinde yeni başlayan akciğer kanseri saptandı ve takiplerinde düzeldiğini gördük. Kendi yaptığı bir ürünü kullandığını ve bununla düzeldiğini İddia eden Metin Özçelik etrafındaki başka insanların da kullandığını söyledi. Ben de Metin Bey’e bunu kullananların kimler olduğunu ve içinde insan sağlığına zararlı bir şey varsa sen de kullanamazsın ve başkasına da veremezsin dedim.”

Ürünü inceletmek için Tarım Bakanlığı’na başvurulduğunu söyleyen Özkaya “Bunun bir şirket üzerinden yapılması gerektiğini öğrendik. Ürünün içindekilerinin insan sağlığına uygun olup olmadığını analiz ettirmek için kendi şirketim adına başvurdum. İçinde ne olduğunu Metin Bey ve Tarım Bakanlığı biliyor, ben sadece eğer bakanlık onayı gelirse bunu kullananlarda işe yarayıp yaramadığını araştırmak ve bilimsel çalışma yapmak için işin içine girdim.”şeklinde ifade etti.

Doç. Dr. Şevket Özkaya “Haberde onayı geldiğini ve kullananlarda fayda görenler olup olmadığını inceleme yapacağımız bildirmek istedik ama talihsiz ve kontrolüm dışında internet siteleri bu ürünü ilaç olarak haber yapmış. Benim onayımdan geçmeden ve bana gösterilmeden yapılmış bu haberi mahkeme kararı ile düzeltilmesi için hukuki başvuru yaptım. Bu olayın şahsımın ve çalıştığım kurum Medical Park’ın hiçbir ilgisi yoktur. Bu ürün ilaç değildir ve hastalıklara ve özellikle kanser hastalarına verildiği doğru değildir. Gıda takviyesi ürün olup bu amaçla kullanılmaktadır.” dedi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.