GIDA KONTROL GÖREVLİSİ EĞİTİMİ SONA ERDİ

GIDA KONTROL GÖREVLİSİ EĞİTİMİ SONA ERDİ
Gıda Kontrol Görevlisi Eğitimi Atakum Grand Amisos Otel’de yapılan sertifika töreni ile sona ermiştir

 İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce düzenlenen, 6 şehirden gelen adayın katıldığı “Gıda Kontrol Görevlisi Eğitimi” Atakum Grand Amisos Otel’de yapılan sertifika töreniyle sona erdi

 

         5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında Kontrol Görevlisi Eğitim Düzenleme Prosedürü gereği; Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 03-07 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Gıda Kontrol Görevlisi Eğitimi” 7 Ekim 2016 tarihinde tamamlanmış olup, Tokat, Rize, Sinop, Bartın, Zonguldak ve Çorum illerinden eğitime katılanların sertifikaları eğitimin yapıldığı Atakum Grand Amisos Otel’de Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail Kırmacı, İl Müdür Yardımcısı Resul Karakuş, Gıda ve Şube Müdürü Semra Gülten ve diğer Şube Müdürlerin de katılımıyla gerçekleşen törenle teslim edildi.

Törende konuşan İl Müdürü Nail Kırmacı “5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu hepimize büyük sorumluluklar yüklemektedir. Bu nedenle, sizleri zorlu bir görev beklemektedir. Gıda kontrolleri hem tüketici hem de üretici açısından büyük önem arz etmekte ve halk sağlığı ve ekonomik boyutu açısından giderek daha da artan bir konu haline gelmiştir. Hatta, 5996 Sayılı Kanunla beraber, Tüketiciler de 174 Alo Gıda Hattı ile bir nevi gıda kontrollerinin içinde yer almaya başlamıştır. Bu da bizler için memnun edici bir durumdur.

 Gıda kontrol görevlisinin temel amacı, 5996 Kanun ve buna bağlı Yönetmelikler çerçevesinde çiftlikten sofraya gıda güvenilirliği kapsamında birincil üretim dahil olmak üzere gıda, yem ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme, depolama, dağıtım, satış ve toplu tüketim gibi gıda zincirinin tüm aşamalarında etkin kontrol ve denetimi ile tüketiciye her zaman yeterli ve güvenli gıda arzının sağlanması, üretici ve tüketici menfaatleri ile halk sağlığının en üst düzeyde korunması, sektörler arası haksız rekabetin önlenmesi, gıda sanayinin gelişmesi, toplumun dengeli ve yeterli beslenmesine yönelik miktar ve çeşitlilikte gıda sağlayarak bunların güvenilir olarak tüketiciye ulaşmasının sağlanmasıdır.

Düzenlemiş olduğumuz bu bir haftalık kontrol görevlisi eğitiminde, katılan ve başarıyla tamamlayan tüm kontrol görevlisi arkadaşlarıma bundan sonraki çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diliyorum” dedi.

İl Müdürünün konuşmasının ardından eğitime katılan toplam 86 personele “Kontrol Görevlisi” sertifikaları teslim edildi. Süheyla BÜYÜKKAL

                       

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.