Gergedan

Televizyonda en fazla seyrettiğim programlardan başında belgeseller gelir. Hatta bu programları daha fazla seyredebilmek için uydu yayını aldım. Neden hayvanlar alemini bu kadar merak ettiğimi soracak olursanız, daha önce de belirttiğim gibi bazı feylesoflar 'insan konuşan bir hayvandır' dediklerinden. Bu insanın, konuşmayanlarının alemini merak edip, çözmeye çalışıyorum.

Bugünkü konumuz; hayvanlar aleminin Kralı olan Aslan"ın yaptığı bazı faaliyetlerle ilgili diğer hayvanlara verdiği brifing türündeki geziye katılan diğer hayvanları anlatacağız.

Malumunuz etçil hayvanların işi otçul hayvanları yemektir. Ancak onları yemeden önce onların iyi beslenmesi için onlara fırsat tanıyıp, beslenmelerini isterler ki kendilerinin yeme vakti geldiğinde hayli efor sarf ederek yakaladıkları avı yediklerinde birkaç günlük yiyecek ihtiyaçlarını gidermeleri gerekir. İşte bu nedenledir ki etçil hayvanlar ile otçul hayvanlar belli zaman dilimlerinde anlaşıp, birbirleri ile iyi geçinirler. Ormanın Kralı Aslan hazretlerinin hizmet gezisine katılan diğer hayvan sürüsü ile ilgili bazı izahatlarda bulunmak gerektiği kanaatindeyim.


Daha önce de tarifini yaptığım montofon sığırı bu seyahatin baş katılımcısı olarak yerini aldığı gezide, yanından hiç ayırmadığı ayı ile öküzü de bu seyahatten mahrum etmemiş. Bildiğiniz gibi ayı hem etçil, hem de otçul bir hayvan olduğundan ne bulduysa yiyerek şeker hastalığına yakalanmış. Şekeri çıktığında ne dediğini bilmeyen ayı dişisi hastalanıp hayvan hastanesine gittiğinde hazırol vaziyetine geçmeyip, sıradaki hasta ile ilgilenen doktora sinirlenip, hem veteriner doktora, hem de görev yaptığı hastaneye atamasını yapanlara  dümdüz giden ayının en büyük destekçisi montofon ve öküz sayesinde hakkında hiçbir cezai işlem yapılmamış. Öküz hazretleri montofon ve ayıdan hiç ayrılmayıp, 'Kaya' gibi arkalarında durduğundan onlar onu nereye sürerse oraya gider. Onun için fikir, ideal, dava söz konusu olmadığından güdülmeye mahkum bir hayvandır.

Ara sıra yazlığında Kral Aslan"a ziyafet çekip, kendisini yememesi için ona yağ yakar, ziyafetlerde montofon ile ayı da mutlaka olur. Son zamanlarda Jersey ile kara sığır da bu ziyafetlerden nasibi alma imkanına sahip olmaktadır. Aslında ayı aslana sürekli sövmesi ile meşhurdu. Zira ayının bir akrabasını işe alan Kral Aslan, ayının istediği bölüme değil de başka bir bölümde iş başı yaptırdığı bu dişi hayvana; gelen geçen tacizde bulunduğundan yerini ayı değiştirmek istemiş. Ancak Aslan Kral yerini değiştirmediğinden ayı 24 saat aslana gıyabında küfrediyordu.

Şimdi ise yağlı ballı olan aslan ile ayının son durumu merak konusu. Geziye başka katılanlar var mı diye soracak olursanız; gergedan"ın bataklık kuşları var. Diyeceksiniz ki nereden çıktı bu gergedan işi? Demeyin. Size ilk önce gergedan hayvanı ile ilgili bazı bilgiler vereyim.

Gergedan Asya, Afrika ve Endonezya bölgesinde yaşayan, ağır ve hantal gövdeli, boynunu yarım çevirebilen, otçul, memeli, geviş getirmeyen, ürkütülmedikçe insana saldırmayan bir hayvandır. En büyük özelliklerinden biri bataklıklarda yaşamayı sever ve sürekli olarak bataklık kuşlarını vücudunda barındırır. Nedeni ise, bu bataklık kuşları gergedanın vücudunda bulunan parazitleri yiyerek beslenirler. Herhangi bir tehlike anında da bataklık kuşları çığlık atarak gergedanı uyarıp, tehlikeden korurlar.

Sumatra"da yaşayan insanlar gergedan idrarını içmek için her sabah Delhi Hayvanat Bahçesi'ne gidip, birkaç damla gergedan idrarı almak için sıraya girerler. Gergedan idrarı içmeleri halinde daha güçlü olacaklarına ve gençleşeceklerine inanırlar. Bu kadar teknik ayrıntıdan sonra gelelim sadede.

Bizim Aslan Kralın gezisine katılan hayvanlar aleminin siyasi işler sorumlusu olan gergedanın ve bataklık kuşlarının katılma nedenine.

İlerideki siyasi yapılanmada Kral Aslanın gergedanı desteklemesi.

Bu arada gergedanın idrarından medet umanlar yok mu diye soracak olursanız;  siyasi kulvarda birbirini hiç sevmeyen insanların önümüzdeki siyasi yapılanmalarda gergedanın idrarından medet umduklarını görüyorum.

Kendilerine tavsiyem o dur ki; beyler burası Afrika veya Asya değil. Burası Türkiye. Bırakın gergedanın idrarını içmek gergedanı komple yeseniz  bile yararı yok haberiniz olsun. Batıl inançlarlardan vaz geçelim yoksa sonumuz felaket olur haberiniz olsun. Bizden söylemesi, tercih sizin. Hoşçakalın     

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR