"GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI"

"GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI"
Milli eğitim Bakanlığı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında İlkadım ilçesi sınırları içinde 4 bin 500 8'inci sınıf öğrencisinin katılacağı merkezi ortak sınavla ilgili açıklamalarda bulunan ...

İlkadım İlçe Kaymakamı Turan Atlamaz, yapılacak sınavlarda sorunla karşılaşmamak için gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

Bakanlığın belirlediği sınav takvimine göre, 8'inci sınıf öğrencilerinin girdiği TEOG sınavı için 1'nci dönem ortak sınavlar 25 Kasım (bugün) ve 26 Kasım (yarın) mazeret sınavları 12 ve 13 Aralık'ta yapılacak. 2'nci dönem ortak sınavlar ise 27 ve 28 Nisan 2016, mazeret sınavları da 14 ve 15 Mayıs 2016'da gerçekleştirilecek.

"BÜTÜN ÖNLEMLER ALINDI"

Geçen yıllarda yaşanılan olayların yaşanmaması için gerekli tedbirin alındığını belirten İlkadım İlçe Kaymakamı Turan Atlamaz, "Bu sene İlkadım Belediyesi sınırları içerisinde 4 bin 500 öğrenci TEOG sınavına girecek. 25'i emniyet bölgesinde 5'i de jandarma bölgesinde olmak üzere 30 okulda sınav yapılacak. Jandarma Komutanlığı ve İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü ile yaptığımız değerlendirmede geçtiğimiz yıllarda karşılaştığımız olayları dikkate alarak bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Gerek güvenlik gerek asayiş gerekse ulaşım yönünden hiçbir sıkıntı yaşanmaması adına bütün önlemlerimizi aldık." diye konuştu.

"ÇOCUKLARINIZI STRESE SOKMAYIN"

Sınava girecek olan çocukların stres içinde olduklarını kaydeden ve ailelerin bunu daha da artırmamaları konusunda tavsiyede bulunan İlkadım İlçe Kaymakamı Turan Atlamaz, "Bu sınava katılacak öğrencilerimizin ailelerinden tek isteğim çocuklarına baskı uygulamamalarıdır. Ebeveynlere sesleniyorum, lütfen çocuklarınıza aşırı baskı uygulayarak onların kimyalarını bozmayın. Çocukların dinlenmelerini, rahat olmalarını ve stresten çıkmalarını sağlayın." şeklinde ifadelerde bulundu. 

ÖĞRENCİLERE PSİKOLOJİK DESTEK

Sınavda görev yapacak öğretmenlere kolaylık dileyen ve 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayan İlkadım İlçe Kaymakamı Turan Atlamaz, "Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yönlendirilen öğretmenlerimiz, öğrencilere sosyal ve psikolojik destek vermek amaçlı bir takım çalışmalar gerçekleştirdi. Sınava girecek bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.