"GEREĞİ NEYSE YAPILSIN!"

"GEREĞİ NEYSE YAPILSIN!"
Alperen Ocakları Samsun İl Başkanlığı ve Alperen Eğitim ve Kültür Merkezi İl Başkanlığı tarafından dün Öğretmenevi binasının önünde yaptıkları açıklamada Türkmen Dağı'nda katledilen Türkmen'ler için gereğinin yapılması için yetkililere seslendiler.

"DEVLET BU SÜRECİ OKUMALIYDI"

Devlet büyüklerinin yaşanılan süreci önceden okumaları gerektiğini vurgulayan Alperen Eğitim ve Kültür Merkezi İl Başkanı Coşkun Arslan, "Benim devletimi yönetenler siviliyle askeriyle bu süreci okumalıydı. Bilmeliydiler, uluslararası toplantılarda şirin görüntüler verenlerin aslında birer cani olduklarını. Müslümanın, Müslüman Türk’ün kanını dökmekten zerre kadar rahatsız olmadıklarını, olmayacaklarını anlamak için idareci olmaya gerek yok. İdarecilerin bunun ötesinde bir ferasete sahip olmaları gerekir ve vaktinde, önce Allah'a(cc) tevekkül edip sonra her türlü tedbiri almaları lazımdır. İnsanların nefsini okşayan, tumturaklı  ama içi boş sözlerle milletin hukukunun korunamayacağını bizi idare edenler ne zaman idrak edecekler?" dedi.

"TÜRKMEN'LERE SIRT ÇEVİRDİLER"

Türkmen katliamına sırt çevirildiğini söyleyen Arslan, "Kobani’de teröristlere selam çakanlar, onların kurutuluşu için sınırları açıp koridor oluşturanlar, ne yazık ki Türkmen kardeşlerimize sırt çevirmişlerdir. Sadece basit bir kınamayla olayı geçiştirmenin uluslararası literatürde karşılığı acziyetttir, basiretsizliktir. Büyük devlet, güçlü Türkiye sloganları seçim zamanlarına has ütopik sloganlar olmaktan çıkarılmalı, kendi mahremine sahip çıkacak bir irade bu katliamdan önce kırmızı çizgimiz olarak güçlü bir şekilde ortaya konmalıydı. Sivil Toplum Kuruluşları olarak olarak yaptığımız bu çağrıya milletimizin duyarsız kalmayacağını, yetkililerin ise her ne pahasına olursa olsun gereğini yapmalarını sabırsızlıkla bekliyoruz." şeklinde konuştu. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.