Gerçek kişiler ticaretten uzaklaştı

Gerçek kişiler ticaretten uzaklaştı
Gerçek kişilerin kurduğu ticari işletme sayılarında düşüş yaşanıyor.

 Antalya, Afyonkarahisar, Burdur ve Isparta'da geçen sene bin 310 gerçek kişi ticari işletme kurarken, bu yılın ocak ayında rakam 312'ye kadar geriledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ocak 2015'e ait kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini yayınladı. Yayınlanan listede Antalya'nın yanı sıra Afyonkarahisar, Isparta ve Burdur illeri de yer aldı. Listedeki verilere göre Antalya'da geçen yıl ocak ayında 204 şirket ile 972 gerçek kişi işletmesi kurulurken, Ocak 2015'te kurulan şirket sayısı 274'e çıkarken gerçek kişi ticari işletme sayısında ciddi düşüş oldu. Antalya'da bu yılın ocak ayında gerçek kişilerce kurulan ticari işletme sayısı 274'e geriledi. Antalya'da geçen yıl hiç kooperatif kurulmazken bu sene 3 kooperatif kuruldu. Antalya'da geçen sene 55 şirket tasfiye olurken, bu yıl 33'e geriledi. Tasfiye olan kooperatif sayısı ise 6'dan 2'ye düştü.

Kapanan şirket sayılarında ise tersi bir durum yaşandı. Ocak 2014'te Antalya'da 81 şirket kapanırken Ocak 2015'te bu sayı 107'ye çıktı. Kapanan kooperatif sayısı 11'den 8'e, gerçek kişi ticari işletme sayısı ise 162'den 151'e geriledi.

BURDUR VE ISPARTA'DA DA GERİLEDİ

Batı Akdeniz illerinden Isparta'da kurulan şirket sayısı 18'den 27'ye çıkarken, Burdur'da 19'dan 8'e geriledi. Her iki ilde de gerçek kişi ticari işletmelerin sayısı düştü. Gerçek kişilerin kurduğu ticari işletmelerin sayısı Isparta'da 114'ten 23'e, Burdur'da 63'ten 5'e geriledi. Her iki ilin kapanan şirket ve gerçek kişi ticari işletme sayılarında geçen yıla göre önemli bir değişiklik olmadı.

AFYON'DA KAPANAN ŞİRKET SAYISI ARTTI

Afyonkarahisar da gerçek kişilerin kurduğu ticari işletme sayısı 161'den 37'ye düştü. Afyon'da kapanan şirket ve işletme sayısı da geriledi. Geçen yıl 8 şirket 25 şiltem kapanırken, sayı bu yıl 15 şirket 37 işletmeye çıktı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.