GERÇEĞİNİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI

GERÇEĞİNİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI
İş Sağlığı ve Güvenliğini kültür olarak benimseyen ve tüm süreçlerinde uygulayan YEDAŞ'ta gerçeğini aratmayan bir yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikatta oluşturulan senaryo çerçevesinde ilgili birimlerin sorumlulukları, toplanma yerleri, müdahale birimleri ve olayın meydana geldiği ilk andan itibaren öncelik sırasına göre yapılması gerekenler, iletişimin nasıl sağlanacağı, Şirketin üstleneceği görevler değerlendirildi. YEDAŞ İş Sağlığı Güvenliği-Çevre Müdürlüğü ve Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen tatbikat, Şirket Genel Müdürlüğünde yangın alarm sirenlerinin çalması ile başladı. 

dsc-4196.JPG

Eğitimlerde Öğrendiklerimizi Hayata Geçiriyoruz
300'ü aşkın şirket çalışanları 'daha önceden eğitimlerini aldıkları' tüm uygulamaları hayata geçirdi. Tatbikat esnasında 'söndürme, koruma, kurtarma, ilk yardım, çevre emniyet ekiplerimiz görevlerini eksiksiz yerine getirerek tatbikat gerçekleştirildi. Genel Müdürlük binasında çalışanlar 4 dakika 12 saniye içerisinde tahliye edilirken İtfaiye Daire Başkanlığı, Sivil Savunma afet kuralları çerçevesinde sürenin başarılı olduğunun altını çizdi.

dsc-4181.JPG

İtfaiye Daire Başkanlığı, Eğitim Sorumlusu Mehmet Aşıkoğlu önceden çok sayıda olan acil hat numaralarının "112 acil servis" çatısı altında toplandığını, uygulamanın yıl sonunda Türkiye genelinde hayata geçirileceğini, böylece acil durumlar karşısında ilgili kurumların bir noktadan harekete geçirileceğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.