GENOM AVCILARI TAKIMI TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

GENOM AVCILARI TAKIMI TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü tarafından kurulan Genom Avcıları Takımı, TEKNOFEST 2020 Biyoteknoloji İnovasyon alanı proje kategorisinde Türkiye birincisi oldu. 

Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezinde gerçekleşen törende birincilik ödülü olan 15 bin TL, Genom Avcıları Takımına, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından verildi. Milli Teknoloji Hamlesi sloganı ile yola çıkan ve Türkiye'nin teknoloji üreten bir topluma dönüşmesine katkı sağlayan TEKNOFESTE, ‘’milli tohum hamlesi’’ sloganı ile OMÜ de yerini aldı. Genom avcıları takımı, hazırladıkları proje ile son yılların en popüler genom düzenleme aracı olan CRISPR/Cas9 sistemini kullanılarak Türkiye tohum sanayisine katkıda bulunmayı hedefledi. 

genom4.jpg

Türkiye tarımında kullanılan ürünlerin birçoğunda hibrit tohumun kullanıldığı ve hibrit tohum üretim maliyetinin yüksek olması nedeniyle üretimin sınırlı olduğunu belirten Genom Avcıları Takımı, bu probleme çözüm bulmak amacıyla ‘’CRISPR-Cas9 Genom Düzenleme Aracılığı ile Erkek Kısır Domates Bitkilerinin Geliştirilmesi’’ projesi ile ilk hamlelerini yaptı. Doç. Dr. Musa Kavas’ın danışmanlığını yaptığı Genom Avcıları Takımında; doktora öğrencileri Zafer Sezgin ve Gökhan Gökdemir yer alıyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.