Geniz akıntısı kronikleşmeden tedavi olun!

Geniz akıntısı kronikleşmeden tedavi olun!
Boğazda gıcık,takılma, sürekli yutkunma hissi, boğazı temizleme ihtiyacı, ağız kokusu, öksürük ve balgam gibi belirtileri olan geniz akıntısı, özellikle uzun süre devam etmesi durumunda kişileri oldukça rahatsız eder.

MEVSİM DEĞİŞİMLERİNE DİKKAT
Kişileri çoğu zaman toplum içinde zor durumda bırakan geniz akıntısı hakkında bilgilendiren Özel Medline Konya Hastanesi'nden KBB uzmanı Dr. Levent Soley, geniz akıntısının özellikle mevsim değişimleri, soğuk kuru ve kirli havalarda , bağışıklık sisteminin güçsüz düştüğü durumlarda kronik bir hal alabildiğini de ekliyor.Geniz akıntısı burun ve sinüslerin solunum havasını nemlendirmek ve temizlemek için salgıladığı nazal akıntının ( mukus -sümük) çeşitli nedenlerle koyu yapışkan ve bazen de kokulu hal alıp genizden boğaza ulaşmasıyla ortaya çıkar .
Hastalık durumlarından en sık karşılaşılan nezle ve grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarında, burun içi dokularında mikropların yaptıkları hasara bağlı sızıntılar nedeniyle salgı miktarında artış kıvamı koyulu bazen de kokulu hal alır.Sinüzitli hastalar, sinüslerinden kaynaklanan akıntılar nedeniyle geniz akıntısı hissederler. Bazen bu durum kronikleşebilir ve sık geçirilen enfeksiyon atakları ile beraber kronik baş ağrısı, yüz ve göz çevresinde ağrı ve dolgunluk ile burun tıkanıklığı ve koku alma bozukluğu bulunabilir. Kronik sinüzit hastalığında, yani uzun süren ve sık tekrarlayan sinüzit atakları geçiren hastalarda geniz akıntıları her zaman iltihaplı olmaya bilir .Burun ve sinüsleri kaplayan dokunun (mukozanın) reaksiyonu, işlevsel sorunları nedeniyle sinsi, sürekli yoğun kıvamlı geniz akıntıları olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.