Genel Sekreterler iş başında

Genel Sekreterler iş başında

 

İstihdam seferberliği kapsamında yürütülen çalışmalar çerçevesinde bir araya gelen Oda-Borsa Genel Sekreterleri, Samsun İŞKUR İl Müdürü Haşim Meydan ve SGK İl Müdürü Ünal Kaya ile toplantı gerçekleştirdi.  

İstihdam seferberliği kapsamında yürütülen çalışmalar çerçevesinde bir araya gelen Samsun Ticaret ve Sanayi Odası  (STSO) Genel Sekreteri Süleyman Karabük, Samsun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ahmet Ali Yazıcı, Terme TSO Genel Sekreteri Fatma Malkoç, Terme Ticaret Borsası Genel Sekreteri Emre Kızıl, Vezirköprü TSO Genel Sekreteri Edip Şükrü Koç ilk olarak Samsun İŞKUR İl Müdürü Haşim Meydan’ı ziyaret etti.  

Hizmet işveren ve iş arayanın ayağına gelecek

Düzenlenen toplantıda, kurulacak “İŞKUR Hizmet Noktası” çerçevesinde yapılacak çalışmalar karşılıklı olarak görüşüldü.  Toplantıda konuşan Samsun İŞKUR İl Müdürü Haşim Meydan, Samsun’daki Oda ve Borsaların İŞKUR Hizmet Noktaları haline geleceğini söyledi. Samsun TSO’da başlanan “İŞKUR Hizmet Noktası” uygulamasının diğer Oda ve Borsalarda da devam edeceğini belirten Haşim Meydan, “İlimizde istihdama yönelik Valimiz İbrahim Şahin öncülüğünde başlatılan çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. İŞKUR Hizmet Noktası da bu çalışmalardan bir tanesi. Kurulacak Hizmet Noktaları’nda, ilimiz iş dünyasının tüm eleman ihtiyacını, çalışanların mesleki eğitimini, mesleki yeterlilik belgesi taleplerini ve stajyer ihtiyaçları toplanacak. Hedefimiz, 10 bin kişiye işbaşı programından yararlandırmak. Müdürlük olarak tüm ekibimizle birlikte çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. İşyerlerine birebir ziyaretlerimizin yanında kurum ve kuruluşlarla da ortak çalışmalar yürütüyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalarla hedeflediğimiz rakamı geçeceğimizi düşünüyoruz” dedi. 

Uzmanlar saha da

Samsun İli Oda ve Borsa Genel Sekreterleri, ardından ise Samsun SGK İl Müdürü Ünal Kaya ile bir araya gelerek, yürütülen ve yürütülecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Ünal Kaya, “İstihdama katkı noktasında kurum olarak tüm ekibimizle birlikte saha da yoğun olarak çalışmalarımız devam ediyor. Uzmanlarımız sürekli olarak il ve ilçe genelinde işadamlarımızla görüşmeler yaparak devletin sağladığı imkanlar hakkında bilgi veriyor. Bilgilendirme konusunda ve diğer hususlarda her türlü işbirliğine hazırız. Biz bundan büyük mutluluk duyarız. Yeter ki ülkemiz kalkınsın, istihdam artsın” diye konuştu.

Başkanlar büyük hassasiyet gösteriyor

Samsun TSO Genel Sekreteri Süleyman Karabük ise, istihdam seferberliğinin önemine vurgu yaparak, “Ülkemizin meselesi hem istihdam hem de istihdama paralel olarak üretimdir. Daha fazla üretmek zorundayız. Her şeyden önce iş dünyasını istihdam konusunda verdiği desteklerle cesaretlendiren devletimize şükranlarımı sunuyoruz. Bizlere sunulan bu destekler hem çalışan hem de işveren açısından bir fırsata dönüştürülmeli ve sonuna kadar kullanılmalıdır. Oda ve Borsa başkanlarımız da bu konuya büyük hassasiyet gösteriyor. Oda ve Borsalar olarak her türlü ortak çalışmaya hazırız. Oda ve Borsalarımızda açılacak, “İŞKUR Hizmet Noktaları” gerek iş adamlarımıza, gerekse iş arayanlarımıza büyük katkı sağlayacağı inancındayım” diye ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.