GENEL SEÇİM BİTTİ SIRA...

GENEL SEÇİM BİTTİ SIRA TEŞKİLAT SIRA TEŞKİLAT SEÇİMLERİNDE

    Geçen yıl referandum, bu yıl  Genel seçim  derken seçimlerle dolu iki yılı geride bırakırken önümüzdeki günlerde ise  partilerin teşkilat  seçimleri ile piyasa yeniden canlanacak gibi gözüküyor. Partiler kanunun gereği  partiler iki yıldan az, üç yıldan çok olmamak üzere  kongrelerini yenilemek zorunda olduklarından tüm partilerde hummalı çalışma ağır, ağır başlamak üzere. CHP  zaten kongrelerin partisi olarak tarihteki yerini aldığından bu konuda çok fazla sıkıntısı olmasa gerek. Bir önceki  kongrede  suat binicinin gölgesinde yapılan teşkilat seçimlerinde bazı hatalar yapıldığını kendisi de kabul ediyor. Özellikle İlkadım ilçe Başkanlığında yaptığı tercihin ne kadar yanlış olduğunu anlamış ancak bir hayli geç kaldığını ve bedelini ağır ödediğini de kabul etmekte. Kendisini defalarca bu konuda uyarmama rağmen pembe yalanlara inanıp  şehir kulübünde kafayı çekmekle bu işlerin yürüyeceğini sanmıştı ancak ne kadar yanıldığını şimdi kendisi de itiraf ediyor. Kendisine bu konuda yapılan onca uyarıyı ciddiye almazken şimdi kavun değildi ki koklasaydım diyerek işin içerisinden çıkacağını zannediyorsa yanılıyor. İnsan kendisine dost veya siyasi yol arkadaşı seçerken kadeh masalarında tercih yaparsa sonucuna da katlanmak zorunda kalır.

                CHP de öteden  beri var olan hizipçilik sonsuza dek devam edeceğe benziyor, iktidar savaşı her partide var ancak CHP deki iktidar savaşlarını sona erdirmek mümkün değil. Teşkilat  seçimlerinde tabanın sesi değil de seçilmişlerin sesi dinlenirse sıkıntı daha da büyür, taban memun edilmezse huzursuzluk hiç bir zaman bitmez. Şucular, bucular, şunun adamları, bunun adamları mantığı ile hareket edilerek yapılan atamalardan bir şey çıkmadığı gibi, bundan sonra da çözüm olmayacağı ortada.

                MHP'ye gelince orada da bir hayli sıkıntı var mevcut İl Başkanı insan olarak düzgün bir insan olsa da ibrahim Özyer'in gölgesinde olduğu yöndeki kanaati kıramadığından teşkilat içerisindeki sıkıntısı bir hayli fazla. İbrahim  Özyer  yıllarca MHP İl Başkanlığı yapmasının yanında şehirde bir çok insanla  hukuku olsa da toplumdaki negatif   imajını yıkamadığından tüm olumsuzluklar ona mal ediliyor. Delegasyonu mevcut teşkilatlar yapmış olsa da teşkilat içerisindeki tepkisi olanlar bir araya gelmesi halinde meevcut teşkilatın  seçilmesi çok sıkıntılı olur. İlçelerde kazanılan Belediyeler icraat noktasında çok fazla bir şey yapmış gözükmediklerinden veya yapmış iseler de bunu kamuoyuna anlatamadıklarından  paritye yaradan çok zarar vermekteler, bu da parti içi muhalefetin işine yarıyor.

                Ak Partiye  gelince iktidar partisi olması hasebiyle mücadele çok yoğun olacağa benziyor. Bir yandan eski  İl  Başkanları yeniden teşkilatları ellerine geçirmek için mücadele ederken, diğer yandan milletvekilleri  şehrin siyasi geleceğini dizayn etmenin mücadelesini verecekler. Miletvekillerinden  Tülay Bakır teşkilat bazında çok fazla müdahil olmaz, Çağatay Kılıç  kendisinden beklenen performansı sergileyememiş, seçilmesi tam bir fiyasko, biz kendisinin çok etkili olacağını düşünmekte idik ancak bizi de hayal kırıklığına uğrattı. Yaptığımız araştırma sonunda Başbakan yanında çalışanları kırmadan, dökmeden uzaklaştırmak için onlara bir makam verip uzaklaştırırmış, Çağatay Kılıç 'da bu katagori de Milletvekili yapıldığından etkinliği yok. Ahmet   Yeni  ise çok fazla taraf olmayı tercih etmeyip uyumlu olmayı tercih ettiğinden bu konuda onun da çok fazla bir etkisi olmayacak gibi gözüküyor.

                Önümüzdeki süreçte şehrin siyasi geleceğinde üç milletvekilinin etkili olması söz konusu bunlardan birisi Ak Parti'nin ilk kuruluşunda İl Başkanlığı yapan Mustafa  Demir olup, hala daha onun kurduğu  teşkilatın icraatları ve yönetimdeki isimlerin güzelliği  konuşulmakta. Kendisinden sonra İl başkanlığı koltuğuna oturan kayınçom da onun  bıraktığı teşkilat sayesinde başarılı olmuştur. Suat Kılıç' ta bu konuda belirleyici olabilecek durumda ancak birlikte hareket ettiği kayınçom ve saz  arkadaşları ile birlikte hareket edip Kayınçomun Milletvekilliği aday adaylığında aldığı oylara güvenerek yola çıkarsa havasını alır. Şehrimizde  önümüzdeki sürecie dizayn etmede en etkili ismin Cemal yılmaz Demir olacağını düşünmekteyim, nedenine gelince hem ali Akyüz'ün İl başkanı seçilmesinde, hem adem güney'in il başkanı seçilmesinde bş aktör kendisi idi, şayet eskimiş,  hurdaya çıkmış  ve kendisine ihanet etmiş arkadaşlarını yeniden değerlendirmeye kalkarsa onun da işi zor, yok adam gibi admlarla yola çıkarsa önümüzdeki süreçte bu şehrin siyasi yapılanmasına imzasını atacağı kanaatindeyim.

                Bu konuda şimdiden ayak oyunlarına başlayanlar ve yapmak istediklerini tek, tek yazacağım, Irmaksırtının sidikli ağasından  kayınçoma, ademciğimden,  İbrahim Müteferrika paşasına varıncaya dek kimlerin nasıl teşkilatlanmaya çalıştıklarını, kime yakın görünüp alttan oymaya çalıştıklarını yazdığımda  şaşırıp kalacaksınız. Bugünlük de bana ayrılan yer bittiğinden sözlerime son vermek zorundayım. Mutlu hafta sonları

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR