Genel Merkez YEŞİL Bina Olacak

Genel Merkez   YEŞİL  Bina Olacak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, siyasi parti binaları içerisinde "engelsiz" bina olma özelliği taşıyan AK Parti Genel Merkezi'nin "yeşil" bina olması için de çalışma başlatacaklarını söyledi.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı'nın 12 Eylül 2015'te kurulduğunu hatırlatarak, başkanlığın bu alanlarda üretilecek politikaların şekillenmesi bakımından önem taşıdığını söyledi. 

"Ben bunu 'tarihi bir imza' olarak nitelendirebilirim"

Karaaslan, çevre konusunda son dönemde gerçekleşen çalışmalar ve Türkiye'nin bu çalışmalarda aktif rol almasının önemine de değindi.

New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'ndaki törende Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı tarafından Paris İklim Anlaşması'nın Türkiye adına imzalandığını anımsatan Karaaslan, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin bu anlaşmanın altına imza atmış olması çok önemli. Ben bunu 'tarihi bir imza' olarak nitelendirebilirim. Ayrıca ABD'nin ilk kez çevreyle ilgili uluslararası bir anlaşmanın altına imza atması da Paris Anlaşması'nı önemli kılan noktalardan biridir. Türkiye olarak biz de 175 ülkeyle bu sorumluluğun altına imzamızı attık. Bu, anlaşmaya dayalı bir sorumluluktan öte bizim insanlığa karşı, içinde yaşadığımız dünyaya karşı sorumluluğumuz. O yüzden çok önemsiyorum. Bundan sonra Türkiye'de şekillenmesi gereken politikaların o yönde devam etmesi de çok önemli."

Yeşil büyüme konsepti

Karaaslan, anlaşmada yer alan "yeşil büyüme" konseptini çok önemsediğini vurgulayarak, bu konseptin yeni yapılan yaşam alanlarının yeşil olması, yani kendi enerjisini kendi üretebilen, enerji verimli  binaların geri dönüşümle kendi malzemelerini üretebilir hale gelmesi, sağlıklı yaşam alanlarının oluşturulması gibi bir çok unsuru içerdiğini söyledi.

"Atıkların yerinde ayrıştırılması" konusunun altını çizen Karaaslan, şöyle devam etti:
"Önümüzdeki günlerde partimizin genel merkezinde bu konuda bir çalışma yapacağız. AK Parti Genel Merkezi şu anda Türkiye'deki tek 'engelsiz' siyasi parti genel merkezi. Burada işitme, görme ve fiziksel engel gibi bir çok engel grubu için farklı uygulamalar var. Özel bir kart sistemiyle bunlar yönetiliyor. AK Parti Genel Merkezi'nin engelsiz bir bina olduğu kadar aynı zamanda 'yeşil' bir bina olmasıyla ilgili de bir çalışma başlatacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.