GENÇ'TEN TEŞKİLAT ZİYARETLERİ

GENÇ'TEN TEŞKİLAT ZİYARETLERİ
İlçeler merkezle buluşmalıdır

Canik Belediye Başkanı Osman Genç,  "İlçelerimizde üretilen ürünleri şehir merkezi, liman ve havaalanıyla buluşturmalıyız. İlçelerin potansiyellerini mutlaka şehrin faydasına kullanmalıyız" dedi.

 

Kongrelerini tamamlayan AK Parti İlçe Teşkilatlarına ziyaretlerini sürdüren Başkan Osman Genç'in bu seferki durağı Terme oldu. Geçtiğimiz günlerde yapılan kongrede yeniden AK Parti İlçe Başkanlığına seçilen Ali Kılıç ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Başkan Genç, Kılıç'a yeni dönemde hayırlı olsun temennisinde bulunarak başarı diledi. İlçe Başkanı Kılıç ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet eden Başkan Genç, Samsun'un her ilçesinin olduğu gibi Terme'nin de önemli potansiyelleri olduğuna dikkat çekerek, ilçelerin merkezle buluşması gerektiğini söyledi.

 

'İLÇELERLE MERKEZ ULAŞIMI İYİLEŞTİRİLMELİ'

Samsun'un dünya şehri olabilmesi için öncelikle ilçeleri ile ulaşım bağlantısının sağlam olması gerektiğini vurgulayan Başkan Genç, "İlçeler ile şehir merkezi bağlantısı ulaşım açısından kopuk. İlçelerimizde üretilen ürünleri şehir merkezi, liman ve havaalanıyla buluşturmalıyız. Liman ve demiryolu bağlantıları maalesef iki tarafı ovalarla çevrili Samsun'da istenilen düzeyde değil. Terme önemli bir karayolu üzerinde bulunuyor. Ayrıca havaalanına yakın olması, köklü bir tarihi geçmişi ve tarım alanları ile önemli bir potansiyele sahip. Bu potansiyel mutlaka daha verimli şekilde kullanılmalıdır" dedi.

 

'ÜRÜNLER LİMAN VE DEMİRYOLU İLE BULUŞMALI'

Terme'nin geçmişten itibaren önemli bir ticaret merkezi olduğuna da işaret eden Başkan Genç, "Terme'de Osmanlı zamanında burada tersane vardı, yine gemi halatları burada yapılırdı. Türkiye'ye fındık patozunu kazandıranlar Termelilerdir. Ancak bugün Terme'nin evlatlarının gurbete çıkmaması için bu güzel ilçemizi yeniden cazip hale getirmeliyiz. Terme'nin gelişimi için mutlaka liman ve havaalanına ulaşım bağlantısı güçlendirilmelidir. Terme'de üretilen ürünler en kısa ve ucuz şekilde limana ulaşma ve yurt dışına satma imkanına kavuşturulmalıdır. Ayrıca Terme'de kurulacak paketleme ve depolama tesisleri ile ürünlerin ihraç imkanı artacaktır. Terme'nin sahillerini turizme kazandırmamız için burada konaklama tesisleri şart. Terme'nin bu potansiyellerini ortaya çıkarmalıyız" diye konuştu.

 

'SAMSUN İLÇELERİYLE BİRLİKTE BÜYÜMELİDİR'

Geçmişte uluslararası bir şehir olan Samsun'un bugün bu özelliğe ancak bütün ilçelerinin gelişimi ile kavuşacağını da ifade eden Başkan Genç, "Sadece bir, iki ilçenin gelişimi ile Samsun büyümez. Terme, Bafra, Vezirköprü, Havza da gelişmelidir. Samsun'un her ilçesi ayrı bir güzelliğe ve potansiyele sahip. Bütün ilçelerle beraber, hep birlikte ahlaki değerleri de içine katarak Samsun'u yeniden tercih edilen bir uluslararası şehir yapmalıyız" şeklinde konuştu.

Başkan Genç, ziyaretin sonunda AK Parti İlçe Başkanı Ali Kılıç'a seramikten Osmanlı kaftanı hediye etti.

           

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum