Genç'ten festivale destek

Genç'ten festivale destek
Her yıl Asarcık Güreş Festivali ve Rahvan At Yarışları çerçevesinde gerçekleşen at yarışlarında bu yıl renkli bir sahne yaşandı. Canik Belediye Başkanı Osman Genç ata binerek yarışmacılara destek verdi.

Asarcık'ta düzenlenen Geleneksel Güreş Festivali ve Rahvan At Yarışları'na katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, festivale adeta damga vurdu. Yoğun katılımın yaşandığı ve renkli görüntülerin oluştuğu festivalde at binen Başkan Genç, yarışmalara destek verdi. Asarcık Kaymakamı Fatih İzmir ile Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz'un da izlediği yarışlarda Başkan Genç'in, bindiği atla yarışmacılara taş çıkartırcasına yarış güzergahından geçmesi seyirciler tarafından alkış aldı.

 

ATA SPORUMUZ

Vatandaşların ilgisiyle karşılaşan Başkan Genç, festivale katılan Asarcık halkının bayramını kutladı. Çocukluğunun atın üzerinde geçtiğini belirten Başkan Genç, "Bilişim çağında olabiliriz, ancak at bizim ata sporumuzdur. Bu sporları ve geleneklerimizi yaşatmalıyız" dedi. Geleneksel şenliklerin şehrin birer değeri olduğunu belirten Başkan Osman Genç, bu şenlikleri kültürel birer tanıtım aracı olarak turizme kazandırmak istediklerini söyledi.

 

ŞEHRİN KÜLTÜR POTANSİYELİ

Başkan Osman Genç, "Şenlikler yoluyla milli ve manevi değerler çerçevesinde nesiller arası tanışma, kaynaşma sağlanıyor. Kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimiz gelecek nesillere aktarılmaktır. Yüzyıllardır devam eden şenliklerimiz ve festivallerimiz şehrimiz için birer turizm değeridir. İlçelerimizin ve şehrimizin bu kültür turizm potansiyelini değerlendirerek, tanıtımını sağlamak ve bu değerleri gün yüzüne çıkararak turizme katkı sağlayacak şekilde genişletmek istiyoruz" diye konuştu.

 

ŞEHRİN RENGİNİ YANSITIYOR

Kültürel birer miras olan şenliklere şehrin renginin yansıdığını da belirten Başkan Osman Genç, "Biz yeni neslin inşasında milli ve manevi değerlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi çocuklarımıza tanıtmaya çalışıyoruz. Bunun için de bu tür şenlikler ve festivaller önemli birer araçtır. Biz bir yandan ilçemizin kültür ve turizm potansiyeli ile tanıtımını sağlarken, aynı zamanda değerlerimizin de çocuklarımız vasıtasıyla geleceğe aktarımını sağlamış olacağız. Kültürel miraslarımızın hem turizme kazandırılması, hem geleceğe aktarılması noktasında Canik Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapacağız. Bugün ata binerek hem bu yarışların yaşatılmasına hem de değerlerimizin geleceğe aktarılmasına katkı sağlamayı amaçladım" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.