GENÇLERLE ANITKABİR'DE

GENÇLERLE ANITKABİR'DE
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve beraberindeki heyet, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Anıtkabir'i ziyaret etti

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Bakan Çağatay Kılıç başkanlığındaki heyetin Anıtkabir ziyaretiyle başladı. Anıtkabir’deki törene, Bakan Çağatay Kılıç başkanlığında 81 il ve KKTC’den gelen temsilci gençler, sporcular, öğrenciler, halk oyunları ekipleri, Bakanlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Beraberindeki heyetle Aslanlı Yol'dan yürüyerek tören alanına gelen Bakan Çağatay Kılıç, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Bakan Çağatay Kılıç, Misak-ı Milli kulesine geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.


Bakan Çağatay Kılıç, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:


“Aziz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 97. Yıldönümünde huzurunuzdayız. Samsun’dan yaktığınız kurtuluş meşalesi ile başlayan bağımsızlık mücadelesi, cennet vatanımızın dört bir yanına ulaşmış ve topraklarımızın işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya ispatlamıştır. Toplumun temelini oluşturan ve geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı bir şekilde fikren, ruhen ve bedenen gelişmelerine önem veriyoruz. Ülkemizi gençliğimiz ile birlikte muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için gece gündüz çalışmak ve yaktığınız bağımsızlık meşalesini nesillerden nesillere aktarmak için müheyya nöbetteyiz. İstiklâl aşkımızı sınamaya çalışanlara, dün şanlı ecdadımızın verdiği cevabı bugün ve gelecekte nitelikli, girişimci, öz güveni yüksek ve medeniyetinin değerlerini savunmak adına cesur olan gençliğimiz vermeye hazırdır. Gençlerimiz birlik ve beraberlik içerisinde, Cumhuriyet değerlerini muhafaza ederek ülkemizi 2023, 2053 ve 2071’e taşıyacaklarından emin olunuz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle zat’ı âlileriniz ve silah arkadaşlarınız ve bu topraklardaki ebedi varlığımızı tescilleyen şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Ruhunuz şad olsun."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.