GENÇLER SORUMLULUK ALIYOR

GENÇLER SORUMLULUK ALIYOR
Trafikte Genç Fikirler yarışıyor, Samsunlu gençler sorumluluk alıyor!

Trafikte Gençlik Hareketi kapsamında gerçekleştirilen 'Trafikte Genç Fikirler' yarışması 2016 yılı başvuruları başladı. Samsun’da bulunan tüm resmi ve özel ortaöğretim öğrencilerinin trafik güvenliği konulu bir kampanyayla katılabileceği yarışmaya, 8 Nisan 2016 tarihine kadar başvuru yapılabiliyor.

Trafikte Gençlik Hareketi, Millî Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Goodyear arasında imzalanan iş birliği protokolüyle Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında uygulanıyor. Projeyle, lise öğrencileri, öğretmenler, veliler ve servis şoförlerinde trafik güvenliği ve bireysel sorumluluklar konusunda farkındalığı artırmak amaçlanıyor.

İlk defa 2012 yılında 12. sınıfta zorunlu ders olarak öğretim programına dâhil edilen Trafik ve İlk Yardım dersini destekleyecek materyaller ve içerikler, bu dersin daha verimli işlenmesine katkıda bulunuyor. Projeyle dört uygulama döneminde, 200 okulda 40 bin öğrenciye, 80 bin veliye ve 2 bin servis şoförüne ulaşıldı.

Proje kapsamında düzenlenen Trafikte Genç Fikirler isimli ödüllü yarışmada, ortaöğretim öğrencileri trafik güvenliği konusunda bir iletişim kampanyası geliştirecek ve uygulayacak. Böylece öğrencilerin öğrendiklerini uygulamaya dökmesi ve trafik güvenliği konusunun gündemde kalması mümkün olacak. Trafikte Genç Fikirler’in birinci yılında elde edilen başarı doğrultusunda, yarışma tüm liselere açık hale getirildi ve bu yıl ulusal düzeyde üçüncü defa düzenleniyor.

Yarışma, gençleri bir öğretmenin danışmanlığında gönüllü takımı kurmaya ve trafik güvenliği konulu bir kampanya düzenlemeye davet ediyor. Projenin internet sitesi üzerinden sunulan rehber belgeleri kullanan gençler, tamamen kendi kaynaklarıyla ve girişimleriyle iletişim kampanyaları hazırlayarak uyguluyorlar. Kampanya hazırlık sürecinde rehberlik edecek kılavuza ve başvuru belgelerine, http://trafiktegenclikhareketi.org/sartname.php sitesinden ulaşılabiliyor. Bu seneki yarışma için duyurular yapılırken, gençler geliştirdikleri ve uyguladıkları kampanyalarla 8 Nisan 2016 tarihine kadar yarışmaya başvurabilecekler.

Trafikte Genç Fikirler yarışması kapsamında bugüne kadar 36 ilden, 119 okuldan 700 genç, toplam 143 kampanya geliştirip uygulayarak on binlerce kişiye doğrudan kendileri ulaştı, savundukları konuları içselleştirdi. Bugüne kadar gerçekleşen kampanyalarda, emniyet kemeri, olumlu davranışların pekiştirilmesi yoluyla yaygınlaştırılması, trafik güvenliği, trafik ışıklarına uyma, hız, trafik işaretleri ele alınan başlıca konular oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.