"GENCİZ" PROJESİ

"GENCİZ" PROJESİ
Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi'nce hazırlanan ve TSO'nun ortağı olduğu" GENCİZ "ProjesiÖğretmenevi'nde tanıtıldı.

Proje yetkilisi ve Merkez Müdürü Ahmet Gençay proje hakkında şunları söyledi:

"Çok kıymetliöğrencilerimizve basının seçkin temsilcileri. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bugün sektörel yatırımalanlarında genç istihdamın desteklenmesi, hibe duyurusu kapsamında, merkezi Bafra İsmailAhıskalı Mesleki Eğitim Merkezi ve Bafra TSO ile birlikte hazırlamış olduğumuz, Türkiye İş Kurumu'nun, Çalışma Bakanlığı, Avrupa Birliğive Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı'nın sözleşme sorumluluğunda, iştirakçiolarak ise Bafra SEM Tekstil, Samsun Tekstil ve Aynader Derneği'nin bulunduğu bu proje bir yıl süreyle devam edecek.

1 Mart 2016 tarihinde proje başladı.Bu proje 15- 29 yaş aralığında Bafra'mız, Ondokuz Mayıs, Alaçam ve Yakakent bu 4 ilçemizi kapsıyor. Dolayısıyla Mesleki Eğitim Merkezi, TSO ve Bafra Temsilcisi İş Kur'un sorumluluk alanları buralardır. Bu 4 ilçemizde 40 gencimize mesleki eğitim vererek onların geleceklerine dokunmak, onları işe yerleştirmek ve o meslekte ilerlemeleri için onlara rehberlik yapmak istiyoruz. Projemizin amacı bu.

İkinci en önemliamacı, Ayşe Çakıroğlu Yardım hanım teknik bilgilerden bahsedecek. Ben hepsinden bahsetmeyeyim. 100 gencimize yine 15- 29 yaş aralığında girişimcilik eğitimi KOSGEB ve bunların arzu ettiği, özellikle çevremizde ihtiyaç duyulan mesleklerde girişimci olarak yetiştirilmeleri için ön ayak, destek olmak istiyoruz.

Projemiz yaklaşık 296 bin Avro Hibe bütçeli. Tabi bunun faydalarını düşündüğümüz zaman buradaki o genç neslin, genç enerjinin buna ihtiyacı var. Bunlara bir rehberlik yapabiliriz. Bunlara hayatlarında bir kanal açabilmek için anlamında kullanılacak. Ayrıca diğer kültürel ve sosyal faaliyetlerle çevremize katkı sağlayacak. Elektronik cihaz, bilgisayar gibi malzemelerle   okulumuzun desteklenmesi sağlanacak.

Geçtiğimiz yıl bir proje daha tamamladık. Mesleki ve Teknik Eğitim'in kalitesinin artırılması çerçevesinde. O da yakıt 220 bin alındı, teslim edildi ve onu 31 Ağustos itibarıyla tamamladık.

Burada 500 tane mesleki alanlara rehberlik edebilecek çeşitli 8 meslek alanında 500 ematerli işaretlerle desteklenmiş ematerler yaptık ve bu yaptığımız proje ürünleri şu anda MEB'in ilgili sitelerinde yayınlanıyor. Oradan takip edebilirsiniz. Bu bizim aynı zamanda gurur kaynağımız oldu.

Proje yapmayı da geliştirdik. Biz projede dedik ki biz bu işi yapabiliriz. Proje ekip olayıdır. Biz bu projeyle neler kazandırdık, çevremiz neler kazandı. Biz başlangıçta Mesleki Eğitim Merkezi'mizdeki bütünöğretmenler, tüm çalışanlar proje mantığını sağladık. Hep birlikte bunu öğrendik, artı Ticaret Sanayi Odamızın açılımıyla geçen yıl ortağımız olan Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi'nin açılımıyla Samsun'da aşağı yukarı bütün mesleki okulara gittik ve buradaki öğrenci ve öğretmenlerle tanıştık, kaynaştık. Biz bunu yaptık. Proje ruhu kazandık. Buradaki yaptığımız ürünlerin testlerini, anketleriniyaptık ve sonunda arzuladığımız başarıya ulaştık.

Bize göre yüzde yüz bir başarıya ulaştık. Bundan sonra da bu projelerin gelmesi lazım. Eğer bu burada bitiyorsa bu bir kazanım değildir. Bu projelerin sürekliliğinin sağlanması lazım. Biz Avrupa Birliği'nden 2 yıllık süre içersinde Mesleki Eğitim Merkezi olarak, Bafra TSO'ya teşekkür ediyoruz. Her konuda yardımcı oldular. Halkbank Şube Müdürü'müz bize özellikle finansman konularında yardımcı oldular. Ben projemize katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum.

Demek istediğim, 2 yılda toplamda 520 bir avro gibi bir hibe kazandırdık ve buna öğrenci harçlığı, öğretmen ek ders ücreti, okulların donanımı, sosyal faaliyetler, toplantılar proje mantığını herkese yayma anlamında da bu başarıyı elde ettik.

Ben bu nedenle bu projelerde görev alan bütün arkadaşalrıma çok teşekkür ediyorum. Ayrıca özellikle vurgulamam lazım, Merkezimizin Giyim Üretim Teknolojisi Atölye Şefi'miz Ayşe Çakıroğlu Yardım, bu projemizde de Koordinatör. Gerçekten üstün çabayla, arkadaşlarımız da bu konuda destekleyerek yani her biri de bu projenin üzerinde bir kapasiteyle geldik.

Bu anlamda Bafra'nın kazanımı büyük. Ben okulum adına çok teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Çok teşekkür edecek arkadaşım var burada sizi fazla sıkmak istemiyorum.

İnci Varış'ı bu proje sayesinde tanıdık, Mali Müşavir. Onun deneyimlerinden yararlandık. Okulumuzun ilk kurucu müdürü Abdullah Fincan hep yanımızdaydı. Projelerimize destek oldu. Bu bir ekip olayı. Biz bu projedeki başarıyı beraber yerine getirdik.

Ben herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere saygılar sunuyorum."

Haber: Oktay ZERRİN-Bafra

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.