Genç yeteneklerimize uyarı?

Her zaman Samsunspor'un anadolu takımları arasında farklı bir marka olduğunu vurguladık. Son yıllarda yaşadığımız fetret devrini saymazsak, her zaman kentin ve yörenin çocukları ile kadrosunu oluşturan ve yarattığı değerleri hem ülke futboluna sunarak altyapıdaki devamlılığı sağlayan, hemde İstanbul takımlarına pazarladığı oyuncularla kendi yağında kavrulan bir duruş sergiledi kurulduğundan beri. Ne zamanki bu şemsiye tersine döndü, o zaman Samsunspor'un marka değeri ve kulüp kimliği bozuldu, başarısızlıklar gelmeye başladı. Tabi bu ayrı bir yazı konusu.
Bu sene federasyonun uygulaması ile kurulan bölgesel A2 ligi, süper ligde olamayan takımlar için büyük şans. Zira süper lig takımlarının kendi aralarında uyguladıkları Paf Ligi uygulaması, en üst ligde yer alan 18 takımın haricindeki altyapıların dışlanması anlamına geliyordu. Bu uygulama ile genç yeteneklerin ortaya çıkabileceği geniş bir havuz oluşturuldu, merkezi yetki bölgelere devredildi. Bu uygulamanın meyvelerini yiyecektir zamanla Türk futbolu. Bu uygulamanın Samsunspor'a etkisine gelince. A2 takımımızda iyi bir jenerasyon yakalandığını hissetmiştik sene başında. Ligin ilk haftalarında gençlerin sergilediği iyi futbol ve başarılı skorlar hislerimizde yanıltmadı bizleri. Trabzonspor maçında iyi oyuna rağmen, gelmeyen galibiyet takımın ivmesini kırsa da, kalite olarak bizleri heyecanlandırdı bu jenerasyon.
A takım ile A2 arasında gidip gelen ve daha alt kademelerde( 93-94 doğumlu) başarıları ile dikkat çeken oyuncularımız da bizleri gururlandırıyor. Milli takımda başarılı futbolu ile dikkat çeken Oğuzhan Azgar bunlardan birisi mesela. Yerel basında şimdiden oyuncunun menajerler tarafından takip edildiği haberleri çıksa da bunlara aldırış etmemeli şimdiden. Önce Samsunspor'un menfaatini göz ardı etmeli, verilen emekler için. Keza Berat Eyüpoğlu ve İsmail Açıcı'da ulusal takımların ilgisini çeken genç isimler. Fenerbahçe ve Gençlerbirliği'nin teklifleri vardı bu oyunculara. TFF'nin sitesine göre İsmail geçtiğimiz günlerde takımımızla sözleşme yenilemiş, Berat'ın sözleşmesi sürüyor ancak Fenerbahçe ile anlaştığı ve ailesinin bu hususta kolaylık beklediği söyleniyor. Tabi bunlar yerel basında okuduklarımız, yöneticilerden bu konu hakkında bilgilendirme olmadı bugüne kadar. Geçtiğimiz günlerde A2'ye yollanan oyunculara da bir kolaylık sağlanmalıydı bence. Mesela İsmail Hacıhafızoğlu , geçtiğimiz sezon verilen her şansı iyi değerlendirmişti bu sene bir kademe geriye gitmesi oyuncuya mental açıdan zarar verebilir. Bu oyuncular A ve A2 takımı arasında bir alt ligdeki takımlara kiralık verilebilirdi. Bafraspor bunun için biçilmiş kaftan ancak Samsun'dan kiralık yollanan iki gence Nevşehir'de yaptıklarından sonra böyle bir durumun olması mümkün değil.
Tüm genç arkadaşlara taraftar olarak tavsiyem, Samsun'un ve Samsunspor'un değerini bilmeleridir. Bu havayı,ortamı,taraftarı açık söylemek gerekirse rahatlığı her yerde bulamayabilirler. Yakın geçmişte, Samsunspor'dan erken ayrılan isimlere bir göz atın. Armağan,Emre Balak,Samet vs.. şimdi neredeler, Samsunspor'da oynamaktan daha mı iyi bulundukları konum, bence değil. Bir de eskilere bakın Celil,Serkan,Ertuğrul ; takımları ile özdeşleşip büyük futbolcular olarak gittiler İstanbul'a. 14-15 yaşında anadolu takımından İstanbul'a gidip tutunmakla yıldız olarak gitmek arasında çok büyük fark var, gidilen istikamet aynı olsa da. İki farkı iyi analiz edin, gençliğin verdi ateşle hataya sürüklenmeyin. Bizden uyarması.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR