GENÇ SAADET’TEN CANLI YAYIN ÇAĞRISI!

GENÇ SAADET’TEN CANLI YAYIN ÇAĞRISI!
Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları aylık divan toplantısı Gazi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.

Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları Başkanı Abdulvahap Bilen, ‘’Yarınımızı ilgilendiren bu anayasa değişikliğiyle ilgili en fazla söz hakkı yarınlarındır. Samsun’daki siyasi parti gençlik kolları başkanlarıyla canlı yayına çıkalım bu meseleyi konuşalım.’’ dedi.

 

‘NEREMİZ BENZİYOR BİZİM ONLARLA?’

Gazi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen divan toplantısında konuşan Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları Başkanı Abdulvahap Bilen, ''Biz böyle bir düzenlemeye evet demeyiz, dedik. Nazik olsun diye de 'Hayır' demedik. Şimdi bizi Kandil ile yan yana getirmeye çalışıyorlar. Siz Avrupa Birliği ile CHP ile yan yana mısınız? Aynı kulübün içinde misiniz? Kandil de o kulübün içinde mi değil mi? onu söyleyin. Siz Ortadoğu'da en güçlü müttefik olarak İsrail'i görüyor musunuz? Görmüyor musunuz? Kandil de görüyor. CHP de görüyor. Neremiz benziyor bizim onlarla?’’ diye sordu.

‘BAŞKANLIK SİSTEMİ GÜNDEME GELMESİ İCAP EDECEK EN SON ŞEYDİR’

Bilen, yeni cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, şu ifadeleri kullandı: “Bugün Türkiye’de başkanlık sistemi gündeme gelmesi icap edecek en son şeydir. Bir gerilim oluşturdu, bir iç çekişme meydan getirdi, bizi kamplaşmaya doğru itiyor. Hâlbuki biz de dış tehdit altındayız. Dış tehdit meydana geldiği zaman içerideki yapılması gereken iç çatışmanın durmasıdır. Hâlbuki biz onu körükler gibi bir tavır sergiliyoruz. İç politikada, ekonomide geldiğiniz nokta çıkmaz sokak. Yani Varlık Fonu’na baktığımız zaman adeta yoksulluk fonu diyeceğiz ama dilimiz varmıyor. Varlık Fonu denilen şey bizim birikmiş kıymetlerimiz. Her şeye fon diyorsak Türkiye de bir fon olarak gözükebilir. Yani Türkiye’yi alacağınız paranın karşılığında ipotek edemezsiniz, olmaz. Cumhuriyet tarihinde birikmiş ne kadar varlıklarımız varsa hepsi bu fonun içine girdi ve pazarlanıyor ne için? Dışarıdan alacağımız kredi için.”

‘ÖRNEK TEŞKİL EDER’

Samsun’da siyasi parti gençlik kollarının başkanlarını canlı yayına davet eden Bilen, Yarınımızı ilgilendiren bu anayasa değişikliğiyle ilgili en fazla söz hakkı yarınlarındır. Samsun’daki siyasi parti gençlik kolları başkanlarıyla canlı yayına çıkalım bu meseleyi konuşalım. Büyüklerimiz açık oturumlarda bir araya gelerek bu meseleyi tartışamıyor, müzakere edemiyor. Biz burada siyasi partilerin gençlik kolları başkanları olarak canlı yayında böyle bir tartışmayı ve müzakereyi gerçekleştirelim. Örnek teşkil eder belki, büyüklerimizde açık oturuma çıkar bu meseleyi karşılıklı olarak değerlendirebilirler.’’ diye söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum