GENÇ KADIN GİRİŞİMCİLİĞİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ

GENÇ KADIN GİRİŞİMCİLİĞİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ
Tarımda Genç Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı Kapsamında Düzenlenen Proje Yarışması Sonuçlandı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığının yürüttüğü program kapsamında Samsun İlimizde düzenlenen “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Programı Proje Yarışması”nı, Çarşamba İlçesi Yeşilova Mahallesinden Ayşe Akkuş,  “Ayşe Hanımın Çiftliği“ adlı manda yetiştiriciliği projesi ile kazandı.2015 yılında 8 pilot ilde “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi” adı altında uygulanmaya başlanan programın amacı; tarımın her alanında eğitim çalışmalarına önem vererek, üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendirmek, uygulanabilecek projelerin hayata geçirilmesinde etkinliklerini arttırmak olarak belirlendi. Proje kapsamında 13 ilçeden katılan 194 kadın çiftçiye Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, KOSGEB ve İŞKUR İl Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü 32 saat ve 4 gün süren “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Programı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”nden yararlanan 84 kadın çiftçimiz tarafından:

7 adet Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği
38 adet Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği 
1 adet Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği
25 adet Bitkisel Üretim
3 adet Solucan Gübresi
2 adet Ana Arı Üretim Projesi
1 adet İpekböcekçiliği Projesi
4 adet Kırsal Turizm Projesi
1 adet Güneş Enerjisi Projesi
1 adet Tarım Makinaları
1 adet Geri Dönüşüm Ürünlerinin Kullanımı olmak üzere toplamda 84 adet farklı ve özgün proje hazırlanmıştır. Projelerini hazırlayan genç kadın girişimcilerimiz için, Cumhurbaşkanlığı Makamının himayelerinde ikincisi geçtiğimiz günlerde ilimizde düzenlenen ”2. Yerel Tohum Buluşması Etkinliği” kapsamında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik‘in de katılımıyla Proje Pazarı ve Sertifika Töreni düzenlendi. Tören alanında hazırlanan proje pazarında girişimciler, hazırladıkları projeleri ve ürettikleri ürünleri sergileme fırsatı buldu. Yapılan konuşmaların ardından 5 kişilik bağımsız jüri tarafından belirlenen ve ilk 3’e giren projeler açıklandı. Açıklanan sonuca göre; Çarşamba İlçesi Yeşilova Mahallesinden proje yarışmasına katılan Ayşe AKKUŞ ‘un hazırladığı “Ayşe Hanımın Çiftliği“ adlı manda yetiştiriciliği projesi birinci seçildi.
Kavak İlçesi  Çalbaşı Mahallesinden katılan Zeynep İnel’in hazırladığı “Kaz Kazandırıyor“ adlı Kaz Yetiştiriciliği ve Kaz Tiriti Yapımı projesi ikinciliğe layık görüldü. Ondokuzmayıs İlçesi Esenyel Mahallesinden Şüheda Şen’in ”Herşey Bir Tomurcuk Gülle Başlar’’adlı projesi ise üçüncü olarak yarışmayı tamamladı.Birinci, ikinci ve üçüncülüğe layık görülen girişimci kadınlarımız ödüllerini Sayın Bakanımız  Faruk Çelik’in elinden alırlarken; ilk 3’e girmeye hak kazanan projeler Bakanlığımızın belirleyeceği bir tarihte, 16 ilin yarışacağı  Türkiye Finalinde Samsun’umuzu temsil edecektir. Şimdiden başarılar diliyoruz.  

                                                                                          

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.