Genç Girişimciler Bilgilendirildi

Genç Girişimciler Bilgilendirildi
TÜBİTAK, Bireysel Genç Girişim (BİGG) Desteği hakkında Samsun Teknopark'ta bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Kurupelit Yerleşkesi'nde yer alan Teknopark İdari Binasında yapılan toplantıya OKA (Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı) dan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Samsun Genç Girişimciler Kurulundan yetkililer ve Proje ön başvurusu yapan girişimciler katıldı.

BİRÇOK İLDE HİZMET VERİYOR

Samsun Teknopark işbirliği ile ön kuluçka merkezi TOBB Garaj, TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programının tanıtımını Proje sorumlusu Burcu Gökgöz yaptı. BİGG programının Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin gelişimini hızlandıracak şekilde, TÜBİTAK’la birlikte girişimcilere destek verecek başka kuruluşları da bünyesinde topladığını belirten Gökgöz, BİGG uygulayıcıları olan bu kuruluşların girişimcilere birçok ilde 'iş rehberliği, girişim kampları, eğitimler, ön kuluçkalık' gibi hizmetler sağladığını söyledi.

150 BİN LİRA HİBE DESTEĞİ

İş fikirlerini bu hizmetlerden faydalanarak geliştirilen girişimci adayların ön onay aldıkları iş planlarıyla TÜBİTAK’a başvurarak bu yıl 150 bin TL’ye yükseltilen hibe desteğinden yararlanmak için yarışacaklarını söyleyen Gökgöz, teknolojik özgün fikirlere sahip, destek ve kaynak arayışında olan, 45 yaşını aşmamış, 4 yıllık örgün lisans mezunu ya da yüksek lisans/doktora öğrencisi, şirket ortaklığı bulunmayan ve daha önce TÜBİTAK 1512 veya Teknogirişim desteği almamış girişimcileri bulmak adına buraya geldiklerini söyledi.

Bilgilendirme toplantısı proje ön başvurusu yapan girişimcilerin Gökgöz’e yönelttikleri soruların cevaplanmasıyla sona erdi. Onur EMİRZA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.