GENÇ ÇİFTÇİ PROJELERİ DESTEKLEMELERİ

GENÇ ÇİFTÇİ PROJELERİ DESTEKLEMELERİ
Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi ile ilgili çalışmaların tamamlandığını ifade eden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Nail Kırmacı, projenin uygulanmasına yönelik bilgiler verdi

Bakanlığımız tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla Genç Çiftçi Projelerinin desteklenmesini yürürlüğe koymuştur. 

Bakanlık, yurt genelinde uygulanacak bu projeye 449.100.000.- TL kaynak ayırmış, 14.970 genç çiftçi projesini desteklemeyi planlamıştır. 

Samsun'a; Bakanlık Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’nün 20.05.2016 tarih ve 72998012-06 sayılı Uygulama talimatına göre bütçesi 7.170.000.- TL olan 239 adet proje tahsis edilmiştir.

Bu kapsamda 13 Nisan 2016-12 Mayıs 2016 tarihleri arasında İlçe Müdürlüklerince müracaatlar alınmıştır. Bakanlık tarafından oluşturulan gencciftci.tarim.gov.tr sistemi üzerinden 8675 kişi müracaatta bulunmuş, bu müracaatların 7189’u kabul edilmiştir.

Projelerin İlimiz İlçelerine dağıtımı İl Değerlendirme Komisyonu tarafından ilgili mevzuat çerçevesinde değerlendirmeleri yapılmış, 55 dosya komisyon tarafından reddedilmiş,  Kalan 7134 müracaat dosyası değerlendirmeye alınmıştır. Hayvancılık konulu projeler 168, bitkisel ve diğer konulu projeler 71 adet proje hibe hakkı kazanmış asil ve yedek listeler oluşturulmuştur.

Genç Çiftçi Proje Destekleme Hibesi almaya hak kazanan üreticilere ait listeler 1 Temmuz 2016 tarihine kadar İl Müdürlüğü web sayfası, İlçe Müdürlükleri ilan panolarında askıda kalacaktır.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Nail KIRMACI hibe almaya hak kazanan üreticilerle 11-15 Temmuz 2016 tarihleri arasında İlçe Müdürlüklerinde Hibe Sözleşmeleri imzalanacağını, Hibe sözleşmelerini imzalayan üreticilerimizin proje alım işlemlerine başlayarak 93 gün içerisinde proje alımlarının tamamlanacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.