"GELİŞİM VE KALİTE DÖNEMİ BAŞLADI"

"GELİŞİM VE KALİTE DÖNEMİ BAŞLADI"
Demircan:"Uluslararası sahaya hizmet üretebilecek kadar sağlık hizmetlerinin seviyesini yükseltmek noktasındayız. Şehir hastaneleri modeli, bunu geliştirecek bir modeldir

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Uluslararası sahaya hizmet üretebilecek kadar sağlık hizmetlerinin seviyesini yükseltmek noktasındayız. Şehir hastaneleri modeli, bunu geliştirecek bir modeldir." dedi.
Samsun'un Ladik ilçesindeki bir çay bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Demircan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2003'ten bu yana Türkiye'nin sağlıkta dönüşümünü tamamladıklarını söyledi.
Bütün insanları sosyal güvenlik çatısı altında topladıklarını belirten Demircan, şöyle devam etti:
"Sağlıkta hastaneleri bir yönetim altına aldık. Sağlık hizmetlerindeki kaliteyi belli bir seviyeye getirdik. Şimdi bundan sonra gelişim ve kalite dönemi başlamış bulunmaktadır. Uluslararası sahaya hizmet üretebilecek kadar sağlık hizmetlerinin seviyesini yükseltmek noktasındayız. Şehir hastaneleri modeli, bunu geliştirecek bir modeldir. Daha dün 190 milyonluk kardeş Pakistan ile imzaladığımız protokol gereği oradan donörleriyle birlikte karaciğer plantasyonu için hastalar Türkiye'ye gelmeye başladı. Bu ne demektir? Türkiye bir sağlık merkezi olma istikametine gidiyor."Bu gelişmenin içeride de sağlık hizmetlerini daha ileriye taşıyacağına dikkati çeken Demircan, "Sağlık yönetiminde cumhurbaşkanlığı sistemine uygun, kurumlarda da gerekli düzenlemeler yapılacak. Bunun hazırlıklarını yapıyoruz. Sağlık hizmetlerinde dünya ortalamasının üzerindeyiz. Bunu da geliştirmek boynumuzun borcu." ifadelerini kullandı.Sağlık hizmetlerinin Samsun'a yansımalarının olumlu olacağını dile getiren Demircan, Samsun'u da uluslararası sağlık merkezi haline getirmek istediklerini kaydetti.Samsun'da mevcut hastanelerle sağlık hizmetlerini daha yukarıya taşıyacaklarını anlatan Demircan, "Şehir hastanesi projemizin ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak. Samsun bütün Türkiye'de olduğu gibi sağlık hizmetlerinde geldiği noktanın daha üzerine çıkacaktır." diye konuştu.Sağlık Bakanı Ahmet Demircan memleketi Samsun'da Havza ilçesini ziyaret etti. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan memleketi Samsun'da Havza ilçesini ziyaret etti. Bakan Demircan ziyaret kapsamında AK Parti Havza İlçe Başkanlığına ziyarette bulundu.

LADİK

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ı burada Havza Kaymakam Vekili Ladik Kaymakamı Engin Tok, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Keçeci, Havza Ak Parti İlçe Başkan Sebahattin Özdemir, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve partililer karşıladılar.Ziyarette bir konuşma yapan Havza Ak Parti İlçe Başkanı Sebahattin Özdemir Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a hayırlı olsun dileklerini bildirdi.Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise yapmış olduğu konuşmada Havza Belediyesi çalışmaları hakkında kısaca bilgiler vererek; “İlçemizde önemli gelişmeler yaşanmakta.Hastanemiz hizmete girdi. Termal Fizik Hastanemizin ise inşaatı tamamlandı. Havza Organize Sanayi Bölgesi tamamlandı. Isa südre termal turizm konusunda ilçemizde yapılacak yatırımın temeli atılacak. Havza hızla gelişiyor. Bundan önce olduğu gibi bundan sonraki süreçte de Sayın Bakanımın destekleri ile Havza daha ileriye gidecektir. Sayın Bakanıma yeni grevinin hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise siyasetin gücünün kaynağının millet olduğuna değinerek; “ Millet bize yetki verir, bizler size hizmet ederiz. Dolayısı ile gücümüzü sizden alırız. Bize bu görevi tevdii eden Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Sizlere Değerli Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın selamlarını getirdim.”. dedi.Ak Parti dönemi ile sağlık alanında önemli gelişmeler yaşandığını belirten Bakan Demircan; “Biz önce insan dedik. Merkeze insanı koyduğumuz için İnsanı esas aldığımız için yaptığımız çalışmalar insana dokunan şekle dönüştü. Şimdi bundan sonra gelişim ve kalite dönemi başlamış bulunmaktadır. Biz sağlıkta uluslararası sahaya hizmet üretebilecek kadar sağlık hizmetlerinin seviyesini yükseltmek noktasındayız. Daha dün 190 milyonluk kardeş Pakistan'la imzaladığımız protokol gereği oradan donörleriyle birlikte karaciğer plantasyonu için hastalar Türkiye'ye gelmeye başladı. Bu ne demektir Türkiye bir sağlık merkezi olma istikametine gidiyor. İnşallah bu gelişme içeride de sağlık hizmetlerini daha da ileriye taşıyacaktır. Sağlık yönetiminde cumhurbaşkanlığı sistemine uygun kurumlarda da gerekli düzenlemeler yapılacak. Bunun hazırlıklarını yapıyoruz. Biz sağlık hizmetlerinde dünya ortalamasının üzerindeyiz. Bunu da geliştirmek boynumuzun borcudur.” diye konuştu.Sağlık Bakanı Ahmet Demircan Türkiye’nin sadece 80 milyon vatandaşa sağlık hizmeti veren bir ülke olmadığını altını çizerek; “ Bize sığınan 3.5 milyon bölge insanımıza da sağlık hizmeti veriyor. Biz öyle büyük bir ülkeyiz ki insanlığının vicdanını temsil ediyoruz. Bakın 100 bin 200 bin mülteciyi kabul edemedi koskoca Avrupa. Sağlık önemli bir hizmet, 7 / 24 devam eden bir hizmet. Allah yar ve yardımcınız olsun.” Dedi.Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'a AK Parti milletvekilleri Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı ve AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel eşlik etti.
AA
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.