Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Gelişigüzel Konuşanlara…!

Ne olacak bu ülkemizin hali..!Dünya, neleri daha iyi yapabilirimi araştırıp, mücadele verirken, ülke olarak biz nelerle uğraşıyoruz.Ülke olarak hâla kısır bir döngüye takılıp kalmışız.Başarıyı da, başarısızlığı da bir türlü kabullenemiyoruz.

Genel seçimden çıkalı bir ay geçti, bazı liderler hâla orda, sandıkta kalmış.Oysa seçim bitmiş, sonuçlar açıklanmış ve mazbatalar alınmış ama bizimkiler (!) hâla sandıkta.CHP'nin lideri Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU ne diyor 'Ben AK Partiye güvenmiyorum'. Sayın KILIÇDAROĞLU, halk güvenip oyunu verdi bile.Sen güvensen ne olur, güvenmesen ne olur.Sen kendine güvenmiyorsun ki insanlara güvenesin.

Seçimler öncesi üç-beş kişi bir araya geldi mi , konu hemen siyasete ardından da seçime geliyordu.Hararetli konuşmaların ucu bucağı ve sonu gelmiyordu.Elektrik tesisatçısı arkadaşım Akın elektrik-Sedat TOLGUN'un dükkanı, merkezi yerde olduğundan, bu konuşmalara genellikle ev sahipliğini yapıyordu.Sedat arkadaşım, toplantıların fıkra babasıydı.Sayın KILIÇDAROĞLU'nun konuşmalarından sonra, tam yeri geldi, bende Sedat arkadaşımın konuyla örtüşen fıkralarından birini sizlerle paylaşayım.

KISSADAN HİSSE…!

Hikaye bu ya …! Maymun, ormanda eli kolu dolu dolaşırken komşusu Tilki sorar;-Maymun kardeş nereye böyle. Maymun cevap verir.

-Sorma. Efkarlandım.Nevalemi ve rakımı aldım, keyif yapacağım.Bulursam da bir Aslan halledeceğim(!).Yoluna devam eder.Biraz gittikten sonra Maymunun durumunu gören başka bir komşu, Geyik sorar;

-Maymun kardeş hayırdır. Ne bu halin? Maymun, Tilki ye verdiği cevabı onada verir.

-Geyik kardeş, kafam bir hayli bozuk.Şöyle nevale yaptım, bir şişede rakı aldım.İçip kafayı bulacağım.Sonunda da bir aslan bulup halledeceğim(!).

Orman bu, komşuda bitmez ,yolda. Maymun yoluna devam ederken, ağaçta keyif yapan Kaplan seslenir, heey..! Maymun kardeş nereye böyle, tam takım elin kolun dolu, kan ter içinde kalmışsın.Maymun elindekileri yere bırakır, yukarı doğru ağaca Kaplana bakar ve

-Kaplan kardeş , şöyle güzel bir yer bakıyorum.Piknik yapacağım, rakımı içip keyifleneceğim, bulursam da bir Aslan halledeceğim(!).Kaplan bunu duyunca bozulur.Maymun uzaklaşınca hemen ağaçtan iner, dostlarından bir Aslan bulur ve Maymunun söylediklerini iletir.

Aslan o hiddetle ormanın içinde koşuşturmaya başlar. Çok geçmeden Maymunu bulur.Kızgın ve sert bir ses tonuyla sorar.

-Maymun kardeş nereye? Maymun işi anlamıştır.

-Aslan kardeş şöyle bir piknik yapayım dedim.Nevalemi ve rakımı aldım, giderken de rastladıklarımla ……, …… , konuşurum.

Nokta noktaları siz doldurun ve .…., ….., Konuşmamaya özen gösterin..!, Her şey gönlünüzce olsun.

SEVGİLERİMLE.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR