Gelir gideri karşılamıyor

Gelir gideri karşılamıyor
Samsun'da 2014 yılında 2 milyar 200 milyon liralık vergi tahsilatı yapıldığı bildirildi.

Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, "Samsun ilimiz şu anda gelir giderini karşılamayan bir il. Mevcut verilere göre gelir giderin şu anda ancak yüzde 58’lik kısmını karşılayabiliyor. Bizim bütün çabamız ilimizin gelir giderini karşılayabilen bir il olmasını sağlamaktır." dedi.

'26. Vergi Haftası' kutlama etkinlikleri kapsamanda Veri Dairesi Başkanı Zeki Yumbul ve beraberindeki heyet samsun Valisi İbrahim Şahin'i makamında ziyaret etti. Vali Şahin'e çalışmalarını anlatan Yumbul, Samsun vergisini veren bir il olduğunu, 2014 yılında vergi gelirlerinde 2 milyar 200 milyon liralık bir tahsilat yapıldığını söyledi. Yumbul, bu yıl Samsun'un 3 milyar 500 milyon liralık tahakkuku bulunduğunu ifade etti. Samsun'un gelirlerinin giderlerini karşılamadığına dikkat çeken Yumbul, mevcut verilere göre gelir giderin şu anda ancak yüzde 58’lik kısmını karşılayabildiğine dikkat çekti. 26. Vergi haftası kutlama etkinlikleri kapsamında bu yıl il genelinde bir dizi programlar düzenlediklerinin altını çizen Yumbul, "Bu sene özellikle çocuklara yönelik etkinliklere ağırlık veriyoruz. Samsun’da bulunan birçok okulda seminer ve üniversitede paneller düzenliyoruz. Bu günün çocukları yarının vergi mükellefleri olacağı için, çocuklarımızın daha bu yaşta vergiye karşı olan algılarının sağlanması gerektiğini düşünüyoruz." dedi.
Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek vergi haftasını kutlayan Vali Şahin ise, geçmiş yıllardan bu yana maliye teşkilatının vergi konusunda çok önemli çalışmalar yaptığına vurgu yaptı. "Son yıllarda teşkilat yaptığı çalışmalarda bu işi daha sıkı tutmaya başladı. Maliye Bakanlığımız, Cumhuriyet öncesi ve sonrası dönemlerde gerçekten işini en iyi takip eden bakanlıkların başında geliyor. Çünkü Maliye Bakanlığımız çok köklü bir kurum ve kurum kültürü var." diyen Vali Şahin şöyle konuştu: "Samsun’da insanlarımızın vergi konusunda ve vergilerini zamanında ödeme konusunda çok hassas oldukları görülmekte. Ama temel sorunumuz Samsun diğer büyük şehirler gibi geliri giderini karşılayan bir il değil. İnşallah gerek sanayi, gerekse ticaret ve turizm gibi gelir getirici unsurlar Samsun’da çoğalır ve vatandaşlarımız daha fazla vergi öder. Böylelikle ilimizin gelir gider dengesi birbirini yakalar. Bizim şu andaki özlemimiz budur."  CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.