GELENEKSEL DİN GÖREVLİLERİ BULUŞMASI İLKADIM’DA GERÇEKLEŞTİ…

GELENEKSEL DİN GÖREVLİLERİ BULUŞMASI İLKADIM’DA GERÇEKLEŞTİ…
Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebiyle ilçede görev yapan din görevlileri ile bir araya gelen Başkan Tok, “İşimizi aşk, samimiyet, ihlas ve heyecan ile yapmalıyız” dedi.

Din Görevlileri Haftası sebebiyle her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Camii ve Din görevlileri buluşması İlkadım Belediyesi’nin ev sahipliğinde Derebahçe Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti. İlçede görev yapan din görevlilerini bir araya getiren buluşma programına, Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun İl eski Müftüsü İbrahim Acar, İlkadım İlçe Müftüsü Seyfullah Çakır ve din görevlileri katıldı. Başkan Tok, “Din görevlileri kendi bilgileri, birikimleri ve eğitimleri ile bu göreve gelmiş ve bu bilgi birikimi en iyi şekilde görev yaptıkları bölgelerde vatandaşlara anlatan önemli şahsiyetlerdir. Ben tüm din görevlilerimizin haftasını kutluyorum, bu programımıza teşrif ettiğiniz için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

 

ÇAKIR’DAN BAŞKAN TOK’A TEŞEKKÜR

Böyle güzel bir programda bizleri bir araya getiren İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok’a teşekkür ediyorum diyen İlkadım İlçe Müftüsü Seyfullah Çakır, “İlkadım Belediyemizin neredeyse ilçemizde değmediği cami ve mescit kalmamış. Tüm cami ve mescitlere hizmet götürmüş. Tüm hizmetleri için canı gönülden teşekkür ederim.” diye konuştu.

 

TOK, “HER CAMİYE HİZMETİMİZ OLDU”

Göreve geldiği günden itibaren Seyyid Kutbiddin ve Yalı Camii gibi İlkadım’ın tarihi camilerine yaptığı yatırımlar ve camilerin bakım ve onarımlarına verdiği önemin yanı sıra ilçeye kazandırdığı iki yeni cami ile de beğeni toplayan Başkan Erdoğan Tok; “Uzun yıllar sonra bir belediye başkanı olarak hamd olsun yeni cami yapmak bize nasip oldu. Yeni belediye hizmet binamızın yanına yaptığımız caminin yanı sıra kentimize manevi anlamda değer katacak Selçuklu mimarisi ile yaptığımız Camii ve Külliye ile hem inanç turizmine hem de hemşehrilerimizin manevi dünyalarına katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

 

BAŞKAN TOK “İLKADIM’A GÖZ KAMAŞTIRAN BİR ESER İNŞA EDİYORUZ”

Büyük bir titizlikle sona doğru yaklaşan cami ve külliyenin görüntüsü şimdiden hayranlık uyandırıyor diyen Başkan Erdoğan Tok, “Gelecek nesillerimize miras kalacak muazzamlıkta Karadeniz’in en

görkemli cami ve külliyesini inşa ediyoruz. Baruthane Mahallesi Ihlamur Bulvarı üzerinde 6,5 dönüm alan içerisinde deniz manzaralı ve yeşillikler içinde inşa ettiğimiz Karadeniz'in en büyük Camii ve Külliyesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. Selçuklu mimarisi kullanılarak doğal taş ve ahşap malzemelerin kullanıldığı Camii ve Külliye, 5 bin kişilik cemaat kapasitesi, 200 araçlık otopark, toplantı salonları ve eğitim merkezleri ile dev bir eser olacak. Ahşap malzeme ve kesme taş kullanılarak Türkiye'ye örnek gösterilecek Camii ve Külliye ‘de bayanlar için ayrı abdest ve ibadet yerleri de düşünüldü. Şehre değer kazandırma adına büyük bir hizmet mücadelesi veriyoruz. Sadece vizyon yetmiyor, eyleme de geçmek gerek. Sadece yapmak yetmiyor, yaptıklarınızı anlatmanız ve kendinizi ifade etmeniz de gerekiyor. İlkadım Belediyesi olarak asli hizmetlerimizi en ince ayrıntısına kadar en mükemmel şekilde tamamlama gayretinde olduk. İlkadım’ın dört bir yanında yükselen Sosyal, Kültür ve Gençlik Merkezlerimiz, geniş ve modern yol ağlarımız, Kentsel dönüşümde ilçemizin çehresini değiştirecek ve tüm Türkiye’ye örnek olacak çalışmalarımız, bu gayretlerimizin en önemli göstergesidir.” şeklinde konuştu.

Onur Özsoy

 

VEYSEL ÇAKI; “İMAM, MAHALLEYE İYİLİK GETİREN İNSAN OLMALIDIR”

Din görevlilerinin sosyal yaşam içerisindeki önemine dikkat çeken Samsun İl Müfütüsü Veysel Çakı, “İmamlarımız, dini görevlerinin yanı sıra toplumun da önder olarak kabul ettiği kimselerdir. Toplumla dinin kesişme noktasında son derece hayati ve saygın bir misyon ifa etmektedirler. Sizler, caminin dört duvarına hapsolmamalısınız. İmamlarımız, Peygamber makamını temsil” gibi bir nitelik taşıdığını yüreğine sindirmeli, bunun heyecanını kuşanmalısınız. İmamlık, önüne düştüğü insanların sorumluluğunu omuzlarına yüklenendir. O makam vakar makamıdır. Arkasına duran insanlar, o makama çıkanla bir gönül kırıklığı içinde olmamalıdır. İmam, cemaatini yetiştirmeyi görev bilen insan demektir. İmam, mahalleye iyilik getiren insan olmalıdır. “ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum