GELENEKSEL AŞURE GÜNÜ

GELENEKSEL AŞURE GÜNÜ
ŞERİFE BACI’DAN GELENEKSEL AŞURE GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Samsun’un Canik İlçesindeki Şerife Bacı Anaokulu, Muharrem Ayı nedeniyle her yıl geleneksel olarak düzenlediği Aşure Günü Etkinliğini yüksek bir katılımla okul bahçesinde gerçekleştirdi. 

Velilerin büyük ilgi gösterdiği Aşure Gününde misafirlere ikram edilen aşureler lezzeti ile herkesten tam not aldı. Etkinlik açılışında konuşan Okul Müdürü Esra Alay, Aşure Gününün tüm semavi dinlerdeki ve Türk İslam Kültüründeki önemine değinerek, en az 10 gıda maddesi ile pişirilen  aşure tatlısının halka, misafirlere, komşulara, dostlara ikram edilmesinin Anadolu’da kültürümüzün bir parçası haline geldiğini; bolluk ve bereketin simgesi olduğunu ve geleneklerin unutulmaması gerektiğini belirtti.

HAYIRLARA VESİLE OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM       
“Bizde bu güzel günde bereketimizi artırmak için aşuremizi yaparak bu güzel günün mutluluğunu ve coşkusunu sizlerle paylaşmak istedik “diyerek konuşmasına devam eden Esra Alay," Nice kurtuluşların, önemli günlerin başlangıcı olan Aşure gününü aslına ve ruhuna uygun olarak değerlendirebilmeyi, yeni hicri yılın ve aşure gününün anne-babalarımız, ailemiz, evlatlarımız, vatanımız, milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum, Hicri Yılbaşıyla birlikte gelen Muharrem ayı nedeniyle düzenlediğimiz Aşure Günü’nde bizleri yalnız bırakmayan tüm velilerimize teşekkür ederim” diyerek sözlerine son verdi.  

GELENEKSEL AŞURE GÜNÜNE GENİŞ KATILIM 
Aşure Günü’ne; Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Şube Müdürleri Bakiye Can Usta, Mustafa Kaplan Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Hamza Aygün, ve Okul Müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.  Etkinlik öğrencilere, velilere ve tüm katılan misafirlere aşure ikramı ile son buldu.
Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.