GELENEĞİ BOZMADILAR

GELENEĞİ BOZMADILAR
Tekkeköy Belediyesi bayramlaşma töreni her bayram olduğu gibi bu bayramda ilçe meydanında açık alanda yapıldı

Tekkeköy’de meydanda bayramlaşma geleneği

Tekkeköy Belediyesi bayramlaşma töreni her bayram olduğu gibi bu bayramda ilçe meydanında açık alanda yapıldı. Tekkeköy meydanında gerçekleştirilen ve oldukça kalabalık bir katılımın olduğu bayramlaşma törenine AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, AK Parti Medya Tanıtım Başkanı İsmail Şen, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Güngör, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire müdürleri, muhtarlar ve binlerce vatandaşlar katıldı.

Tekkeköy yine birlikteliğini sergiledi

Her bayram açık alanda ilçe meydanda düzenledikleri bayramlaşmaların artık gelenekselleştiğini söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, " Bayramlar birlik beraberliğin en güzel şekilde sergilendiği maneviyat yüklü günlerdir. Bu bayram buruk bir bayram yaşıyoruz. Ülkemizde yaşanan bu zor günlerin üstesinden yine hep birlikte Millet olarak geleceğiz. Bunu 15 Temmuzda tüm dünyaya gösterdik. Buruk olarak geçireceğimiz bu bayramda özellikle şehitlerimizi, gazilerimizi ve ailelerini asla unutmayalım. Onlar artık hepimizin ailesi çocuğu, annesi ve kardeşi.  Vatanımız uğruna canlarını feda eden şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet, bayramı buruk karşılayan kederli şehit ailelerimize de sabrı cemil niyaz ediyorum. Bayramlaşmalarımızı göreve geldiğimiz günden beri Tekkeköy meydanında açık alanda gerçekleştiriyoruz. Tekkeköy tarihinde ilk defa meydanda başlatmış olduğumuz bayramlaşma törenlerimiz artık gelenekselleşti. Kapalı ortamlarda bayramlaşma yapmaktansa geniş ferah ve halkla iç içe meydanda bayramlaşma programı yaparak halkımız ile kucaklaşıyoruz. Birçok insan makamlarda yapılan protokol havasındaki bayramlaşmalardan çekiniyor ve katılamıyor. Açık alanda tertip ettiğimiz bayramlaşma programımızın amacı halkımız ile aradaki mesafeleri kaldırıp, bayramlaşmayı protokol havasından çıkartıp bütünleşmeyi, birlikteliği sağlamaktı. Bunu da başardık. Halkımızın yoğun katılım sağlaması bunun en güzel göstergesidir. Bayramlar dargınlıkların barıştığı, küslüklerin son bulduğu, birlik beraberliğin kaynaşmanın en güzel şekilde yaşandığı dini günlerimizdendir. Her bayram olduğu gibi bu bayramda bayram havasına yakışır bir bayramlaşma yaptık. Tüm ülkemizin ve hemşehrilerimiz mübarek Kurban Bayramı’nı tekrar tekrar kutluyorum" dedi.

Başkan Togar her bayram olduğu gibi bu bayramda çocukları unutmayarak tüm çocuklarla tek tek ilgilenip, bayram harçlığı verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.