GELELİM DİĞER SİYASİ PARTİLERE

Yaklaşık  bir  hafta  süre ile  yaptığımız  anketle  ilgili gelen eleştirilerin başında bazı  okurlarımız neden  Ak  Parti  aday  adaylarına  tek anket  yaptınız da muhalefetin  tamamına   tek  anket  girdiniz  diye   sormaktadırlar. Bu arkadaşlarımızın  bilmesi  gereken konu Ak  Parti'nin  84  tane  milletvekili  aday  adayı  varken  MHP ve CHP'nin toplam  milletvekili aday  adayı  64 civarında. Bu  durumda  bizleri  tarafsız  olmamakla  itham  eden  arkadaşlarımız da  bizim  yerimizde olmuş olsalar  aynı şeyi  yapmaktan başka çareleri yoktur. Bu  şehirde birileri  kalkıp  DENGE  Gazetesi'nin yayın politikaları  ile ilgili taraflı olduğunu söyleyebiliyorsa bu insanlara  pes yani demekten başka  söyleyecek bir şey bulamıyorum.

            Eleştiri  yapan arkadaşların eleştirdiği  konuyla  ilgili ne kadar samimi olduklarını  görmek  için sitedeki  yeni ankete katılma oranlarına bakmak gerekir diye düşünüyorum. Ak Parti ile ilgili yapmış olduğumuz  ankete bir haftalık süre içerisinde 15.000  kişi iştirak  ederken, CHP ve MHP'li milletvekili adayları ile ilgili yaptığımız ankete iki günde ancak 1150  kişinin katılmış  olması  bu eleştiriyi  yapan insanların ne  kadar azınlıkta  kaldıklarını veya  ne kadar duyarsız olduklarını göstermektedir. Bir şeyi  konuşmak  için önce yaptığınız icraata bakmak gerekir diye düşünüyorum.

            Ak Parti'de son durum nedir derseniz  84  kişilik liste 18  kişiye  düşmüş durumda  bu listede kimlerin olduğu  veya  kimlerin olmadığı  yönünde  birçok rivayet  gelmekte ancak  gelen bilgiler çok sağlıklı  olmadığından  sizlerle paylaşmak  istemedim. Yazdığımız  yazılar ve  yaptığımız haberler  sağlam delillere ve belgelere dayanmaması  halinde  bu  mesleği yapmanın hiç bir anlamı yok. Bu hassasiyeti  göstermeksizin  mesleğimizi  icra etmemiz  halinde başkalarından farklı olmayacağımızı  düşündüğümüz için  bu  ayrıntıyı  yazma  gereği duymaktayım.

            CHP'de yapılan  teşkilat temayülü  herkesten sır  gibi  saklanmış olsa bile Haluk Hoca'nın  birinci  çıktığını bilmek için  müneccim olmaya gerek yok. Değil  CHP  teşkilatları, bu şehirde yaşayan herkes  Haluk Hoca'yı sever. Şayet CHP  Haluk Hoca'yı listeye koymama  gibi bir  hata  işlerse emin olunuz  bir  milletvekilinden fazlasını  Meclis'e  gönderme şansı  yakalayamaz. Yeni il başkanı her ne kadar  partiye taze  kan getirmiş olsa  bile, hatta  tüm aday  adaylarından listeye  girmemeleri halinde  çalışacaklarına dair  yazılı imza  almış olsa bile çalışmamaları  halinde yapacağı çok fazla bir şey yok. Burada asıl sorun CHP tabanının DSP  tabanından gelenleri  kabul etmesi ve kanıksaması  sorunudur. Daha önceleri  Baykal'cı, Önder Sav'cı  hizipleşmeleri vardı, şimdi ise  CHP'lilerle teşkilata yeni giren DSP'liler  hizipleşmesi  sorunu var. Bu sorunla ilgili  belirsizlik  listelerin YSK'ya  verilmesi ile  aydınlığa  kavuşacak. Şayet  listede Tarık Cengiz olur ise  o zaman eski DSP'liler partiye hakim demektir, yok listede eski CHP'liler ön planda olursa o zaman CHP eski çizgisinde devam ediyor  demektir. CHP'de  ortalık çok flu, hiç kimse net bir durum değerlendirmesi yapamıyor.

            MHP'ye gelince geçenlerde İbrahim Yazıcı arkadaşımız bizim gazetede bir  ilan yayınladı, ilan herkesin çok dikkatini çekti, ilanda şayet MHP bir milletvekili çıkarmak istiyorsa Osman Çakır'ı liste başı  yapsın, şayet hiç milletvekili çıkarmak istemiyorsa İbrahim Özyer'i  ikinci  sıraya yazsın, şayet üç milletvekili  çıkarmak istiyorsa listeye bu saydıklarımın dışında kimi isterse yazsın  anlamında bir ilan verdi. Bu ilan  kamuoyunda ciddi anlamda yankı buldu, her ne kadar bazı MHP'liler kızdı ise de kamuoyunun büyük bir bölümü takdir  etti. Ben hem Osman  Çakır'ı,  hem de İbrahim Özyer'i severim insan olarak her ikisine de  söyletecek en ufak bir sözüm yoktur, ancak   kanaatimce MHP tabanı bir kan  değişikliği istiyor, bu  yapılmazsa  sıkıntılı bir süreç MHP'yi bekliyor demektir.  Siyasette  küçük olsun  benim olsun mantığı  fevkalade yanlış bir mantıktır, şayet oyu  halk  verecek o zaman halkın ve teşkilat tabanının gönlünü almak gerekir, aksi halde kaçınılmaz sona  razı  olacaksınız.

            Dün Hasan Anayol hocam MHP'deki aday adayları ile ilgili çok güzel bir değerlendirme  yazısı yazmış, yazısına sadece Erkan Avcı  konusundaki değerlendirmesine  katılmıyorum, onun dışındaki  tüm yazdıklarına aynen katılıyor ve gönülden destekliyorum, değerli hocam yıllarca bu davanın içerisinde  bulunduğundan adaylarla ilgili o kadar güzel  değerlendirmeler yapmış ki hocamın  yazıları içerisinde en zevkle okuduğum yazı  bu yazıdır dersem abartmış olmam. Önümüzdeki Pazartesi akşamı her şey ortaya çıkacaktır, biraz sabır, biraz da gayret. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR