GELECEK VİZYONUM PROJESİ

GELECEK VİZYONUM PROJESİ
Canik'te 'Gelecek Vizyonum' devam ediyor

Canik Belediyesi tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle ilki geçtiğimiz düzenlenen ve 17 ilçeden 1500 öğrencinin katıldığı "Gelecek Vizyonum" projesi bu yıl yeniden başladı. Projenin ilk ayağında Alaçam, Bafra, Çarşamba ve Yakakent'ten 150 öğrenci Samsun'u yakından tanıma imkanı buldu.

Canik Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerin ufkunu açmak ve yaşadıkları şehri tanımalarını sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıl başlatılan ve bu yıl devam eden "Gelecek Vizyonum" projesi, ikinci yılına da dolu dolu başladı. Proje kapsamında Alaçam, Bafra, Çarşamba ve Yakakent'ten 150 öğrenci önce şehrin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi, ardından Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in misafiri oldu. Vizyon Sohbetleri'nde öğrencilere Gelecek Vizyonu'nu anlatan Başkan Genç, öğrencilerden önce yerli ve milli hafızaya sahip olmalarını istedi.

'KARİYERDEN ÖNCE MİLLİ HAFIZA'

Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Başkan Yardımcısı Alican Usta ile misafir öğretmenlerin katıldığı Vizyon Sohbetlerinde konuşan Başkan Genç, gençlerin yerli ve milli hafızaya sahip olmasının önemine dikkat çekti. Güçlü bir Türkiye için en önemli şehir milli olmaktan ve geçmişini bugüne güncellemekten geçtiğine işaret eden Başkan Genç, "15 Temmuz hain darbe girişimini gerçekleştirenler kariyer sahibi insanlardı. Kariyer sahibi olabilirsiniz, ancak asıl önemli olan yerli ve milli hafızaya sahip olmaktır" dedi.

'KİMLİKLİ GENÇLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

Öğrencilerden vatanlarına ve millete faydalı bireyler olmalarını isteyen Genç, "15 Temmuz bizim için ders niteliğindedir. Bu süreçte eğitimin ne denli önemli ve kritik bir alan olduğunu bir kez daha tecrübe ettik. Önemli olan kariyer sahibi olurken ihanet içinde bulunmamak, elde ettiği kariyeri insanlara iyilik yolunda kullanabilmektir. Geçmişte kariyerlerinin zirvesine ulaşan nice insanların bu ülkeye hizmet etmesi gerekirken nasıl ihanet ettiklerine hep birlikte şahit olduk. Sizlere tavsiyem sizi yetiştiren ve kariyer sahibi yapan içinde yaşadığınız bu cennet vatana her zaman ve her mertebede hizmet etmektir" diye konuştu.

'DÜNYAYI İYİ ALGILAMALIYIZ'

Okumanın önemine de vurgu yapan Başkan Genç, "Okumak sadece ders kitaplarını okumak değildir. Okumak yaşadığınız çağı, şehri, ülkeyi tanımak, bilmek ve algılamak demektir. Artık bilginin yarıştığı bir çağda yaşıyoruz. 21. yüzyılı iyi algılamak gerek. Dünyaya, ülkemize ve şehrimize ait fotoğrafı iyi okumak lazım. Bugün hayalin bilgiye, bilginin makinaya dönüştüğü 4. sanayi devrimini yaşıyoruz. Bu nedenle zihin yapımızı da 4. seviyeye çıkarmalıyız. Bu çağda aktör olmak için mutlaka tüketen değil, üreten ülke olmalıyız. Bunun için de hayali bilgiye, bilgiyi akıllı makineye dönüştürmek zorundayız. Bu konuda gençlerimiz gelişmeleri, ülkemizi iyi algılamak, şehirlerinin ve ülkemizin sorunlarına duyarlı olmak zorundadır" şeklinde konuştu.

'EĞİTİME DEV YATIRIM'

Eğitime önemli yatırımlar yaptıklarına da işaret eden Başkan Genç, "İlçemizde eski okul binalarımızı baştan aşağı yeniledik ve öğrencilerimize daha iyi eğitim imkanları sunduk. Okullarımıza boya, sıva, çevre düzenlemesi gibi fiziki yatırımların yanısıra konferans salonları, öğretmenler odası, bilgisayar odaları, kütüphaneler, spor alanları, gibi yatırımlar da gerçekleştirdik. Bu yatırımlarımızın tutarı yaklaşık 40 milyon lira. Yine mülkiyet sorunu olan eğitim alanlarının tahsisini sağladık. Bu da bugünkü para ile yaklaşık 196 milyon lira tutuyor. Yani eğitime 220 milyon lira civarında katkımız var. Bizim düsturumuz; bir yandan şehirleri imar ederken bir yandan da gençliğimize, gençlerimize sahip çıkmaktır" ifadelerini kullandı.

 

‘CANİK ÇOK ŞANSLI’

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Vali Yardımcısı Hakan Kubalı da, eğitimin önemine işaret ettiği konuşmasında, öğrencilerden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete bağlı şekilde, Türkiye’nin muasır medeniyetler hedefine ulaşması için çalışmaları gerektiğini söyledi. Kulalı ayrıca, “Canik Belediyesi’nin eğitime yaptığı yatırımları biliyoruz. Bu nedenle sayın Başkan Osman Genç’e eğitime yaptığı yatırımlar için teşekkür ederim” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar ise, Canik olarak eğitime önem veren bir belediye başkanına sahip oldukları için çok şanslı olduklarını söyledi.

 

BELEDİYEYİ İNCELEDİLER

Vizyon Sohbetleri'nin ardından öğrenciler, Canik Belediyesi'ni ziyaret etti. Başkan Yardımcısı Alican Usta ile birlikte ay-yıldızlı hizmet binasını gezen ve Usta'dan binanın teknolojik yapısı ile belediye birimlerinin işleyişi hakkında bilgiler alan öğrenciler, Başkan Genç'in de misafiri oldu. Samsun’un merkez dışındaki 13 ilçesinden toplam 2 bin öğrenciyi kapsayan proje dahilinde Samsun'un tarihi ve turistik yerlerini gezen öğrenciler, vizyonlarını genişletmeleri amacıyla bazı kurumlarda da incelemelerde bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.