Mehmet Ali Coşkuner

Mehmet Ali Coşkuner

GELECEK SEÇİMLER

Yerel seçimler geçti.

Şimdi siyasi partilerin ilçe başkanlığı ve yönetimi seçimleri başladı. İlçe seçimleri bitince il başkanlığı ve yönetimi seçimleri yapılacak.       

Sonuçta yeni seçilen kadrolar partilerini önümüzdeki seçimlere hazırlayacaklar. Bana göre siyaset sokakta yapılır. Halkın içine karışmayan, halkın beklentilerini bilmeyen bir siyasetçi zamanla halktan kopar,araya mesafe girer.

Bir de “İthal aday” tartışmaları her seçim döneminde yapılır. Liderler özellikle garanti gördükleri yerlerde kontenjan aday kullanmayı ihmal etmezler. Mutlaka liderlerin ve genel merkezlerin kontenjan hakları vardır. Siyasette beraber çalışmak istedikleri kadroları Ankara’ya taşımak için listelerin belirli yerlerine isimler koyarlar.

Büyükşehirlerde bu kontenjan adaylara daha çok rastlıyoruz. Siyasetçi olarak toplumun değişik kesimlerine temas ediyorum. Çok sayıda kişiyle konuşuyor, bir çok parti yöneticisiyle tartışıyoruz. Bu sitemleri hep dinliyorum.

Özellikle Samsun için kullanılan kontenjan isimlerinin seçimlerden sonra sadece görüntü vermek için kente uğradıklarını, uğrayanların da kendi parti içi dengeleri korumak için geldiklerini söylüyorlar. Bu eleştirilere ben de katılıyorum. Kontenjan bile olsalar, seçildikleri kentle ilgileri bile olmasa, milletvekili olmanın gereğini yerine getirmeliler.

Önümüzde seçimsiz bir dönem var. Partilerin ve liderlerinin düşünmek için zamanları var. Gelecek seçimlerde beraber çalışmak istedikleri kadroları bence şimdiden seçip, hazırlamalılar. Hem yeni isimler siyasete davet ederek, hem de kontenjan sorununu ortadan kaldırabilirler.

Önümüzdeki seçimler geçmiş seçimlere benzemeyecek, çok kritik ve hassas bir seçim olacak. Samsun da özellikle yine kontenjan adaylar öne çıkarsa seçmen bu sefer farklı bir tepki gösterebilir.

“Seçimlere daha çok var” diyebilirsiniz. Ama zaman çabuk geçiyor. Şimdiden partililer ve liderleri bunu kendilerine hazırlayıp, önlemini erkenden  almalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Mehmet Ali Coşkuner Arşivi
SON YAZILAR