Geleceğin şehir plancıları Terme’de

Geleceğin şehir plancıları Terme’de
İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri çalışma konusu olarak Samsun’un Terme ilçesini seçti.

Öğrenciler Belediye Başkanı Şenol Kul’u makamında ziyaret edip, ilçe hakkında bilgiler aldı.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencilerinin her yıl kent çalışma konusu yaptığı ilçe olarak bu yıl Terme ilçesi seçildi. Kentsel araştırma ve kent planlama çalışması için 19 Ekim 25 Ekim arasında araştırma ve değerlendirmede bulunmak üzere Terme’ye gelen öğrenciler ilk olarak Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’u makamında ziyaret ederek ilçe hakkında görüş alışverişinde bulundu.

BİNNUR ÖKTEM ÜNSAL KATKILARI İLE
Aslen Terme’li olan ve projenin atölye sorumlusu Doç Dr. Binnur Öktem Ünsal’ın katkıları ile Terme’ye gelen Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama bölümü 2. sınıf öğrencileri ilçenin mekânsal çalışmalarını yürütüp, planlama çalışmaları gerçekleştirecekler. Yapılan bu analizlerde ilçenin sosyal, ekonomik, mekânsal, siyasal ve ekolojik yapısını değerlendirmeyi hedefleyen öğrenciler çalışmalarını eğitim öğretim yılının bahar döneminde sonuçlandıracak.

10 AKADEMİSYEN, 82 ÖĞRENCİ
Atölye sorumlusu Doç Dr. Binnur Öktem Ünsal ile birlikte 10 akademisyen ve 82 öğrenciden oluşan topluluk Terme’de yaptıkları 7 günlük çalışmalar kapsamında ayrıca resmi kurum, sivil toplum örgütleri, siyasal parti temsilcileri, dernek, mahalle muhtarları ve vatandaşlar ile görüştüler. Panel ve toplantıların yanı sıra, Terme’nin sorun ve potansiyelleri ile ilgili konularda anket çalışmaları da gerçekleştirdiler.

DOÇ. DR. ÜNSAL: “VERİMLİ BİR ÇALIŞMA OLDU”
Terme’de oldukça verimli bir saha çalışması gerçekleştirdiklerini anlatan Doç Dr. Binnur Öktem Ünsal, “ Bu saha çalışması sonucunda 400 tane hane halkı anketi ve yaklaşık 500 tane de iş yeri anketi yaptık. Sanayiciler ve kentin ileri gelenleriyle görüştük. Terme platformunun düzenlediği toplantıyla halk ile bir araya geldik. İlçe halkı, STK’lar ve belediye bizi çok güzel ağırladılar. Öğrencilerimiz ve biz çok memnun olduk. Bizim için çok verimli bir çalışma oldu. Bize bu imkânı sunan Terme Belediye Başkanımız Sayın Şenol Kul’a, öğrencilerim ve hocalarım adına çok teşekkür ederim. ” dedi.

“TERME’NİN GELECEĞİNE BİLİMSEL ÇALIŞMALAR”
Projenin Terme’de gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Şenol Kul, Doç Dr. Binnur Öktem Ünsal’a teşekkür etti. Terme’nin geleceğine bilimsel çalışmalar ile yön verdiklerini belirten Kul, "Kentimiz oldukça büyük ve coğrafi konum açısından da Türkiye'nin en güzide noktalarından biri. Terme, doğası ve tarihiyle büyük bir öneme sahip. 80 mahallemiz ile zengin bir yapımız var. Şundan eminim ki sizler burada yaptığınız çalışmaların katkılarıyla, gelecekte kentlerimize yön verecek insanlar olacaksınız. Değerli hocalarımıza ve sizlere Terme’yi seçtiğiniz için teşekkür ediyor, başarılar diliyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.