”GELECEĞİN GÖZDE YATIRIMI ÖZEL OKULLARDIR”

”GELECEĞİN GÖZDE YATIRIMI ÖZEL OKULLARDIR”
Müsiad’ın Ankara da düzenlediği, ‘’Özel okulların tarihi, misyonu ve yatırım imkanları’’ paneline MEB Müsteşarı Doç. Dr Yusuf Tekin, Marmara Ünv.'den Prof Dr Cemil Öztürk...

Danışmanlık ve Eğitim Sektör başkanı Salim Cam, Özder Genel Başkanı Samsun Ak parti Miletvekili Aday Adayı Ahmet Akça katıldı.

Panel de konuşma yapan AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı ÖZDER Genel Başkanı Ahmet Akça, “Geleceğin gözde yatırımı özel okullardır” dedi.

Akça yaptığı konuşmada AK Parti hükümetleri döneminde eğitim müfredatlarının sivilleştiğini, toplumun değerleriyle örtüşen bir eğitim sistemi için ciddi çalışmalar yapıldığını bu kapsamda  IHL’lere konan yasakların kalktığı, kılık kıyafet serbestisinin geldiği, 4+4 ile Kuran-ı Kerim ve Siyeri Nebi derslerinin seçmeli hale geldiğini söyledi.

Türkiye tarihinde ilk defa eğitim öğretim desteğinin bu yıl verildiğinin belirten Akça, sadece bunun bile teşvik için büyük bir yatırım olduğunu vurguladı. Özel okullar için arsa ve bina teşviklerine de değinen Akça, “MÜSİAD’lı işadamlarını eğitim alanında yatırım yapmaya davet ediyorum. Eğitim öyle bir yatırım ki insanın hem dünyasını hem ahretini abadeder” dedi.

Türkiye’nin eğitimle ilgili hedefini belirlediğini ifade eden Akça, “Eğitimde özel okul payı yüzde 15’lerin üzerine çıkarılacaktır. Henüz bu oran yüzde 4 seviyesinde. Dolayısıyla bu alan henüz bakir bir alandır. İşi bilen yatırımcılarımız yönünü eğitime dönmelidir. Eğer bu alana yatırım yapmaz iseniz dış sermaye zaten bu alana yatırım yapacaktır.Ancak bu bizim çok da arzu ettiğimiz bir durum değildir. Çünkü geçmişte bu ülkenin özellikle yabancı okullardan çektikleri hafızalarımızda yerini korumaktadır. Bizim için gelecek nesillerin eğitilmesi önemlidir ama bu neslin yeni bir medeniyet sevdası ile yetiştirilmesi daha önemlidir” şeklinde konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.