GEL DE MERHUM ERBAKANI ANMA

    Hayatımın otuz yıllık kısmını siyaset yapmakla geçirdim. Siyasetle ilk olarak MTTB’de tanıştım ve daha sonraki yıllarda da MSP, RP, AK Parti çizgisinde devam ettim. Merhum Erbakan’ı yakından tanıma fırsatım olduktan sonra O’nu çok sevdim. Ancak merhumun bazı söylemlerini bir türlü anlayamazdım. Örneğin tüm siyasi partiler bir yana Milli görüş bir yana dediğinde, acaba ne demek istiyor deyip şaşar kalırdım. Daha yeni yeni Hoca’nın ne demek istediğini anlamaya başladık. Demek ki merhumun ufku bizim ufkumuzdan yıllarca ötesini görebiliyordu. O’nun siyasi görüşleri bu ülke için fevkalade önemli görüşlerdi ama bu toplum kıymetini bilemedi. Zaten bizim en kötü özelliğimiz insanların değerlerini öldükten sonra anlamaktır. Neden bunları yazdın derseniz, benim daha gazeteyi kurduğum ilk günden itibaren sürekli olarak diğer basın ve DENGE gazetesi dediğimi beni okuyan herkes bilir. Dediğimde ne kadar haklı olduğum dünkü gazetelerin manşet haberlerinden ötürü, bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

      Peki, neydi bizi haklı çıkaran konu derseniz, izin verin açıklayayım. Geçtiğimiz hafta Emniyet Müdürü ile ilgili bir haber yayınlamıştık; haberi aldığımız kaynak neresi derseniz Sabah gazetesinin de bağlı bulunduğu Turkuvaz grubunun çıkarttığı Takvim gazetesi. Yani Hükümetin bir nevi yayın organı gibi yayınlar yapan ve muhaliflerinin de havuz medyası olarak adlandırdığı gazetelerden birisi olan Takvim gazetesinin 13 Haziran 2016 tarihli haberini alıp yayınladık. Bu haber tamamen yasal bir mahkeme sürecinde olan ve ilk duruşması da yapılmış bulunan bir mahkemede sanık pozisyonunda olan İl Emniyet Müdürü’nün içerisinde bulunduğu bir dava. Bunun dışında başka benzer davalar da var, onları da zamanı geldikçe yayınlayacağız. Ancak burada üzerinde durmak istediğim konu nedir derseniz, bu iddianame ve yürümekte olan mahkeme ortada olmasına rağmen dün yerel gazetelerin tamamına yakını bize nispet yaparcasına Emniyet Müdürü’nün yanında yer almışlar. Allah onların muhabbetlerini artırsın; muhabbetleri bizi ilgilendirmiyor. Ancak birbirlerine düşman olan ve her fırsatta birbirlerinin aleyhinde olmadık yazılar yazan, haberler yapan bu insanların anında yan yana gelip aynı günde aynı manşeti yapmaları bizim dediğimiz “DENGE ve diğerleri” tezinin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha ortaya koymuş oldu.

     Gelelim Emniyet Müdürleri kararnamesinde 61 ilin Emniyet Müdürü değişirken bizim Müdür’ün değişmemesine. Bu olay tamamen Samsun’daki siyasetçilerin sorunudur, beni hiç ilgilendirmiyor. Biz ki bu şehirde Hulusi Çelik gibi bir müdürle çalıştık, bize her türlü operasyonu yapmak için elinden geleni geriye koymadı. Bu arkadaşın çalışmasında bizim için en ufak bir mahsur yok. Ancak arkasında duran siyasetçiler, zamanı geldiğinde bunu bu topluma anlatmak zorunda kalacaklarını da unutmasınlar. Açılan davalarda kimlerin neden yargılandıkları belli, kimin ne yaptığı ve iddianamede isnat edilenler de belli. İddianameye gizlilik esası getirildiğinden biz de yayınlamadık. Ama Emniyet Müdürü buna rağmen mahkemeye müracaatta bulunup yayın yasağı getirilmesini talep etmiş, mahkemede yayın yasağı getirmiş.

    Bizim A Takımı davasında yayın yasağı olduğu dönemlerde dahi boy boy gazetelerde yayınlanmıştı. O gazeteler de bende mevcut. Biz hiç gocunmadık, isteyen istediğini yayınlasın dedik. Ancak dikkatimi çeken konu nedir derseniz, paralelle şöyle mücadele ediyoruz, böyle mücadele ediyoruz diyenlerin bu konuyla ilgili belgeleri yayınlanınca neden bundan rahatsızlık duyduklarına da anlam verebilmiş değilim. Bu konuda mutlu olduğum tek şey ağa babalarının talimatları gereği düşman olan bazı gazatacıların dün aynı manşeti yapmış olmaları bizim hayırlı bir işe vesile olduğumuzu ortaya çıkardı. Allah onların beraberliklerini bozmasın, ahirette de onları birlikte haşru cem eylesin. Biz dün nerede durmuş isek bugün de aynı yerdeyiz. Kim doğru bir iş yapmış ise takdir etmişiz, yanlış bir iş yapmış ise de karşısında dimdik durmuşuz, durmaya da devam edeceğimizden kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın. Çarşambalının dediği gibi karpuzu görünce hıyara kıç çevirecek halimiz de yok. Herkes işini yapacak. Kimisi aldığı talimatları uygulayacak, kimisi de hak ve doğru olan neyse onu yapacak. Rabbim hak ve doğru olanlardan ayırmasın. Yağcıların, sülüklerin ve döneklerin de iki cihanda belasını versin diyerek sözlerime son vermek istiyorum. Allah Erbakan Hocamıza tekrar rahmet eylesin diyerek sloganımızı tekrar ediyorum “İşte DENGE ve diğerleri”. Kalın sağlıcakla.

   

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR