GEÇ KALMAKTAN KORK!

GEÇ KALMAKTAN KORK!
Kısa adı KETEM olarak ifade edilen Kanseri Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi, Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde hizmet veriyor.

'Kanserden Korkma Geç Kalmaktan Kork' sloganıyla erken teşhise dikkat çekildi.

KANSER TARAMASI
Halk tarafından Kanser Teşhis Merkezi olarak bilinen, Samsun Halk Sağlığı bünyesinde hizmete giren KETEM'de, Eski Doğumevi binası giriş katında, Meme kanseri, Rahim ağzı kanseri, Kalın Bağırsak kanseri taramaları yapılmakta ve kanserle ilgili eğitim verilmektedir. Yapılan işlemler ücretsiz olarak yapılmakta olup önceden randevu alınması gerekiyor.

YAŞ ÖNEMLİ
Yapılan açıklamada, Taramalara katılacak olanlarda aranan şartlar şöyle sıralanıyor: 40 Yaşından 69 yaşına kadar olan kadınlar meme kanseri taramasına, 30 yaşından 65 yaşına kadar olan kanınlar rahim ağzı kanseri, 50 yaşından 70 yaşına kadar olan kadın ve erkeklerin kalın bağırsak kanseri taramasına katılabileceği belirtildi.

RANDEVU ŞART
KETEM'in hizmetlerinden yararlanmak ve kanserle ilgili tarama, mamografi ve testleri yaptırabilmek çok kolay. Bunun için KETEM'e müracaat edilebiliyor, telefonla KETEM aranabiliyor veya kayıtlı olduğunuz aile hekiminiz aracılığıyla randevu alınabiliyor. Kanser taramasına ve test yapılmasına randevu alındıktan sonra, randevu öncesi yapılması gerekenler konusunda kişiler bilgilendiriliyor. Sonuçlar 10 gün sonra kişiye teslim ediliyor.

EĞİTİM VERİLİYOR
KETEM'de yapılan bu hizmetlerin yanı sıra, eğitim hizmeti de veriliyor. Binada mevcut olan Bilgilendirme salonunda, günün belirli saatlerinde Kanserle ilgili görseller eşliğinde bilgiler veriliyor, kadınlar bilinçlendirilip, eğitiliyor. Mehmet Hazinedar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.