Gasp sanığına 2.5 yıl hapis

Gasp sanığına 2.5 yıl hapis
SAMSUN'da simitçilik yapan 33 yaşındaki Tahsin Pala'yı dövüp 3 adet simit, 45 lira ve cep telefonunu gasp ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan ...

28 yaşındaki Ayhan Şenol, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılıp tahliye edildi.

Olay yaklaşık 2.5 ay önce İlkadım İlçesi İstasyon Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde meydana geldi. Simitçilik yapan evli ve 2 çocuk babası Tahsin Pala, sabahın erken saatlerinde fırından aldığı simitleri satmak için bir gazinonun önüne gitti. Bu sırada arkadaşlarıyla eğlenmek için geldiği gazinodan çıkan çay ocağında garsonluk yapan evli ve 3 çocuk babası Ayhan Şenol, simitçinin yanına gelip "siftah yaptın mı" diye sordu. Tahsin Pala "Evet yaptım" cevabını verince şüpheli bu kez "Cebindeki paraların hepsini ver" dedi. Simitçi vermeyince de itekleyerek yere düşürüp daha sonra dövüp simitlerden 3 adet, cebindeki 45 lira ve cep telefonunu alarak olay yerinden ayrıldı. Polise giden Tahsin Pala, başından geçenleri anlatıp şikayetçi oldu. Şikayetin ardından polis şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Üzerinde simitçiye ait cep telefonu ve 20 lira para çıkan şüpheli çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açılan tutuklu sanık Ayhan Şenol ve olayın mağduru Tahsin Pala bugünkü karar duruşmasında hazır bulundu. Mahkeme heyetine ifade veren Tahsin Pala, "Simitçilik yaparak geçimimi sağlıyorum. Olay günü fırından aldığım simitleri satmak için gazinonun önüne geldim. Bu şahıs gazinodan çıkıp yanıma gelerek benden paramı istedi. Vermeyince de bana vurdu yere düştüm. Daha sonra da paramı, simitlerimi ve cep telefonumu aldı. Ancak zararım karşılandı. Şikayetçi değilim" dedi.

Mağdur ifadesinin ardından söz alan Ayhan Şenol ise, "Olay günü arkadaşlarla eğlenmek için gazinoya gittik ve çok sarhoş oldum. Yaptığım gasp olayını hatırlamıyorum. Çok pişmanım. Zararını da karşıladım" diye konuştu.

Mahkeme heyeti alınan ifadelerin ardından tutuklu sanık Ayhan Şenol'u olaydan duyduğu etkin pişmanlık, zararı ödediği ve mahkemedeki iyi halini göz önünde bulundurup gasp suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına, ardından da cezaevinde yattığı süre göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verdi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.