GARSONİYER YAĞ TULUMU, RAİ VE KURTLARIN EFENDİSİ

       Bugün de sizlerle Tarihi Amisos Kentinde yaşanan Hikâyeler Zincirine devam edeceğiz, Hikâye Kahramanlarımız yaklaşık olarak 2300 yıl önce Tarihi Amisos Kent’inde yaşamış Kahramanlar olup gerçek hayatla ilgisi olmayan Üç Kahramandan oluşmakta. Hikâye Kahramanlarımızdan Yağ Tulumunu geçmiş yazılarımızdan tanımaktasınız, kendisi karakter olarak beş yüzlü, alçak, şerefsiz, karakter yoksunu, yalancı ve sahtekâr bir insanmış. Yalan konuşmak hayatının vazgeçilmez kurallarının başında geliyormuş. Görünüşte Tek Tanrılı Hanif dinine inanıyormuş gibi davransa da onun Dini cebindeymiş, ona menfaat sağlayan her şey onun Rabbi imiş. Rai ise İmparatorluğun Şehzadeler Şehrinde dünyaya gelmiş bir insan imiş. Daha sonra İmparatorluğun çeşitli Vilayetlerinde görev almış, bir dönem Sabateistler’in emrinde çalışmış ama daha sonra Sabateistler İmparatorluğa karşı isyan çıkarınca onlardan ayrılmış. Bir dönem Amisos Kent’inde Railik vazifesinde de bulunmuş. O dönemde kendisine yol arkadaşı olarak Yağ Tulumu ile Kurtların Efendisini seçmiş. Kurtların Efendisi de İmparatorluğun Şehzade yetiştiren bölgesinden Rai’nin arkadaşı imiş, Rai onu yanına alıp onunla yol arkadaşı olmuş. Kurtların Efendisinin en önemli özelliklerinden birisi Rai’nin Sabateist olan eşinden göstermelik olarak ayrılmasının ardından eşini okyanus ötelerine gönderip eşsiz kalınca, Kurtların Efendisi ona hatun bulma görevini de üstlenmiş. Sadece onu da üstlenmekle kalmayıp Yağ Tulumunun Molla Kasım’la olan kavgasında Yağ Tulumundan yana tavır koyup, Yağ Tulumunun ilanlarını, afişlerini kendi özel yayın organlarından yayınlama işini de üstlenmiş olması onun da karakterini ortaya koymuş.

    Yağ Tulumu siyaset yaptığı dönemlerde İmparatorluğun Hazinesine ait paraları yediği için İmparatorluk Mahkemeleri tarafından dolandırıcılık suçundan mahkûmiyet alınca cezasını çekmek üzere kodesi boylamış. Ancak Yağ Tulumu kodesteki durumunu hafifletmek için Amisos Kent’inde yayın yapan ve Yağ Tulumunun da ortak olduğu Daşşak iletişimin ortaklarından Yılmazların Aliş’i ile bir pazarlığa oturmuş. Pazarlık şudur, Yılmazların Aliş’i Yağ Tulumunu Kodeste rahat ettirecek, karşılığında da Yağ Tulumunun Daşşak iletişimdeki hissesini alacakmış. Bu anlaşmayı hayata geçiren Yılmazların Aliş’i elindeki basın gücünü kullanarak Amisos Kent’indeki siyasetçileri de devreye koymak sureti ile Yağ Tulumunu kapalı kodesten açık kodese aldırıyor. Ardından Kodesini Amisos Kent’ine yakın bir yere naklettirip Amisos Kent’indeki siyasetçileri teker, teker Yağ Tulumunu ziyaret etmeye götürmek suretiyle onu orada rahat ettiriyor. Bu da yetmezmiş gibi Yağ Tulumunu bir Müsteşfada çalışıyor gösterip gündüzleri kodesten çıkartıp geceleri kodese gönderme imkanını sağlıyor. Yağ Tulumunun cezası bitince de Amisos Kent’inden adamlar ayarlayıp onu konvoylar eşliğinde Amisos Kent’ine getiriyor. Bu kadar hizmetin karşılığında da Daşşak Basın Yayın’ın, Yağ Tulumuna ait hisselerini kapıyor.

   Yağ Tulumu kodesten çıkınca ilk iş olarak siyasete girme yolunu seçip İmparatorlukta iktidarda olan hizbin dışında bir hizipten Temsilciler Meclisine girmek için aday oluyor ve İmparatorlukta iktidar olan Tavil Adamın aleyhinde verip veriştiriyor. Sonunda o hizipten bir şey olmayacağını anlayınca karakterinin gereği dün söylediklerini bir sonraki gün rahatlıkla inkâr etmeyi seven Yağ Tulumu anında İktidar Partisine girme yolunu arar. O esnada İktidar Partisinin Amisos hizbinin başında bulunan uzaktan akrabası olan adamı kafaya alıp onun yanında hizbin yönetimine girmeyi başarır. Ama eline imkân geçer, geçmez ilk iş olarak yanına girdiği adamı ve tüm ekibini tasfiye edip sokağa koyar. Sayesinde siyasete girdiği insanın, siyasi hayatını bitirir ve kendisi Amisos Kent’inin Temsilciler Meclisinde olabilmek için aday olur. Aday olmasına olur ama  onun can düşmanı olan Molla Kasım anında olaya müdahil olup İmparatorluk Hükümet’inin başında bulunanlara Yağ Tulumunun gerçek yüzünü gösteren belgeleri yollar ve bu sayede Amisos Kent’i büyük bir tehlikeyi bertaraf ederek Yağ Tulumundan kurtulmuş olur.

    Peki, Yağ Tulumu rahat durur mu derseniz elbette durmaz, her fırsatta siyasete girmenin yollarını arar, siyasetçilere yakın durabilmek, onlarla temas halinde olmak adına kadınlı, erkekli eğlence mekânları açıp buralarda garsoniyerlik yapmaya başlar. Molla Kasım da boş durmaz onun her yaptığını anında Amisos halkıya paylaşmakla kalmaz, İmparatorluğun tüm yetkililerini de haberdar edip Amisos halkının zarara uğramaması için her türlü mücadeleyi verir. Yağ Tulumunun gerçek yüzünü Amisos halkına tanıtan Molla Kasım Amisos halkının zarar görmemesi için her türlü fedakarlığı da yapar. Yağ Tulumu tekrar siyasete girebilmek adına ilk iş olarak Molla Kasım’ı aradan çıkarmanın şart olduğuna inanıp önce Rai ve Kurtların Efendisi ile iş birliği yapar, ardından da çok basit bir ilanat bürosu kurar, ama kurduğu ilanat bürosunun ilanlarını kendisi gibi üç beş zibididen başka kimse takip etmez. Yağ Tulumu bekler ki Molla Kasım onu ciddiye alıp karşılık versin ama Molla Kasım Üstadın dediği gibi Sivrisinek için 45’lik Topu ateşlemez. Molla Kasım’la Yağ Tulumunun mücadelelerinin devamına daha sonraki yazılarımızda devam etmek üzere şimdilik kalın sağlıcakla..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR