Gar binaları turizme kazandırılıyor

Gar binaları turizme kazandırılıyor
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’ın en önemsediği projeler arasında bulunan ilçenin yakın tarihinin içerisinde sergileneceği tarihi istasyon binalarının restorasyonunda sona yaklaşıldı.

Tarihi Binalar Turizme Kazandırılıyor

Bölge turizmine yeni bir değerin kazandırılacağına dikkat çeken Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Tarih, turizm, kültür ve doğal güzellikleri ile yerli yabancı ziyaretçiler tarafından tercih edilen yerler arasında ilk sıralardaki bulunan ilçemize yeni bir değer daha kazandırıyoruz. İlçemizin tam merkezinde bulunan yıllarca atıl durumda kalan tarihi istasyon binalarımızın restorasyonunda son aşamaya geldik. Burası yüz yıla yakın bir geçmişe sahip özel bir yer. Yıllarca trenlerle ulaşım yapan vatandaşlarımız buradan Samsun Çarşamba istikametinde yolculuk etmişler. O dönemlerde faal kullanılan istasyon binalarımızın hemen yanında birde kulüp olduğu biliniyor. Ulaşımda trenlerin tercih edilmemesi ve seferlerin kaldırılması ile burası atıl durumda kaldı. İlçemiz merkezinde çok kötü bir görüntü oluşturuyordu. Binalarda yok olmaya yüz tutmuştu. Bizimde yıllardıe bura ile ilgili hayallerimiz vardı. Rabbim nasip etti göreve geldik ve uzun uğraşlardan sonra artık sona yaklaştık.” dedi.

İlçenin Tarihi Yansıtılacak

Restorasyonu tamamlanan tarihi binalarda ilçenin yakın tarihinin sergileneceğini söyleyen Başkan Togar, “Tarihi istasyon binalarımızın restorasyonu bitti sayılır. Şimdi içerisini ilçemizin tarihini, insanların yaşayışını anlatan eski eşyalarla donatacağız. Vatandaşlarımızın evlerinde bulunan dedelerine, ninelerine, atalarına ait eski tarihi eşyaları alıp burada sergileyeceğiz. İlçemizin yaklaşık yüz yıllık tarihi burada Kent Müzesi olarak tasarladığımız bu tarihi binamızda yansıtılacak. Yerli yabancı binlerce kişi burayı gezip görmek için ilçemize akın edecek.” şeklinde konuştu.

Müze Kafe Misafirlere Kucak Açacak

Kent müzesi olacak tarihi binaların yanında birde müze kafenin yapıldığını vurgulayan Togar, “Bu eşsiz alanı ziyaret etmeye gelen misafirlerin ve ilçemizdeki vatandaşlarımızın oturup çaylarını yudumlayıp sohbet edecekleri nezih bir yer ortaya çıkıyor. Burası Nostalji Park adı ile adlandırdığımız ilçemiz merkezinde yüz yıllık çınar ağaçlarının gölgesinde tarih ve doğanın eşsin güzelliklerini sergilediği muhteşem bir yer. Saat kulesi, çocuk oyun alanları, parkı, yeşil alanları, müzesi, kafesi ile bu alan yerli yabancı binlerce kişinin uğrak mekanı olacak. Turizmin yanında ilçe halkının en çok gidecekleri yer olacağına inanıyoruz. İnşallah bu yıl sonuna kadar buranın açılışını yaparak turizmin ve vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız.” ifadelerini kullandı.

Onur Özsoy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.