FUTBOL KURALLARI DEĞİŞTİ, İŞTE YENİ KURALLAR !

FUTBOL KURALLARI DEĞİŞTİ, İŞTE YENİ KURALLAR !
Futbol'da bazı kurallar'da değişiklikler yapıldı. Günümüz futbolunda yer alan bazı kurallarda büyük değişiklikler yapıldı ve revziyona gidildi.

 

 
FUTBOLCULARIN NİYETİNE BAKILACAK 
Mevcut futbol kuralalrındaki en önemli değişiklik “Üçlü cezalandırma” adı verilen kuralda yapıldı. Mevcut kurala göre ceza sahası içinde bariz gol şansını engelleyen futbolcu kırmızı kart görerek takımını eksik bırakıyor ve bu kırmızı kart nedeni ile bir sonraki maçta cezalı duruma düşüyordu. Ayrıca  rakip takım penaltı atışı kullanıyordu. Yeni kuralalra göre bu tip pozisyonlar için kasıt aranacak. Son adam pozisyonunda rakibini engelleyen futbolcu direkt olarak kırmızı kart görmeyecek. Harekette kasıt olup olmadığı değerlendirilecek. Kasıt olmadan bariz gol şansı engellendiyse sarı kart ile cezalandırılacak. Hakemler bir anlamda artık futbolcuların niyetlerine bakacak ve ona göre karar verecek.

İŞTE YAPILAN BAZI DEĞİŞİKLİKLER 
Futbol kurallarında yapılan diğer bazı değişiklikler de şu şekilde:;"Santrada yapılan başlama vuruşunda topu ileri doğru başlatma zorunluluğu kaldırıldı. Oyun istenilen yöne doğru başlatılabilecek. Biir futbolcunun kornerden kendi kalesine attığı gol geçersiz sayılacak. Rakip takım korner kullanacak. Sarı ve kırmızı kartla cezalandırılan fauller sonrası sakatlanan futbolcular oyun alanında tedavi edilip oyuna devam edebilecek. Maç başlamadan önce de futbolculara kırmızı kart gösterebilecek. Kaleye doğru giden topa futbolcular dışında birisi ya da bir cisim dokunursa, hakem gol kararı verebilecek. Gol olduğu zaman hücum eden takımdan bir oyuncu kalenin içindeyse gol geçersiz olacak. Ofsayt olarak değerlendirilecek."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.